Yanick van Osch tweede zomerse versterking

Yanick van Osch maakt per 1 juli de overstap naar Fortuna Sittard. De doelman komt over van PSV, waar zijn contract komende zomer afloopt. De voormalig jeugdinternational tekent voor twee seizoenen met een optie voor een derde seizoen.

De 23-jarige Bosschenaar werd op jonge leeftijd opgenomen in de jeugdopleiding van PSV. In vijftien jaar op de Herdgang groeide Van Osch uit tot een stabiele kracht onder de lat bij de Eindhovenaren en diverse nationale jeugdelftallen. De sluitpost debuteerde uiteindelijk in 2015 voor Jong PSV in het betaalde voetbal, alwaar hij tot 50 optredens kwam.

“Ik ben enorm blij met deze nieuwe uitdaging,” aldus de kersverse aanwinst. “Fortuna Sittard is een mooie club. Ik kan niet wachten om hier in Sittard op het veld te staan en de club te helpen met het realiseren van hun sportieve ambities.”

Technisch manager Sjors Ultee toont zich tevreden met de komst van Van Osch. ”We halen met Yanick een talentvolle doelman in huis. Hij heeft ervaring opgedaan bij een uitstekende jeugdopleiding en bij diverse nationale jeugdelftallen. Yanick krijgt bij ons de kans om de volgende stap in zijn carrière te zetten. Een goede match met wat wij zochten voor het invullen van deze positie.”