Wessel Dammers trapt leesbevorderingsproject af

Maandagmiddag 3 februari heeft de officiële aftrap van het leesbevorderingsproject ‘Scoor een boek’ plaatsgevonden bij Basisschool De Driesprong in Geleen. Deze aftrap werd verzorgd door niemand minder dan Fortuna Sittard-aanvoerder Wessel Dammers. Dit deed de verdediger samen met 120 enthousiaste leerlingen en de leesconsulente van De Domijnen.

Het project ‘Scoor een boek’ is een landelijk uitgerold project, waarbij gebruik wordt gemaakt van de maatschappelijke rol van Eredivisie-clubs. Het doel is om de jeugd meer aan het lezen te krijgen. In de regio Sittard doen een zestal scholen mee aan het project. 

In totaal nemen 330 kinderen uit Sittard-Geleen en Beek deel aan het project. Zij gaan tien weken lang boeken scoren.  Alle deelnemende leerlingen ontvingen bij de aftrap een scoor een boek ansichtkaart en boekenlegger met de afbeelding van Dammers.

De afsluiting van scoor een boek zal plaatsvinden op donderdagochtend 9 april in het Fortuna Sittard Stadion waar door Wessel Dammers de uitslagen bekend worden gemaakt.