Vuurwerkincident Fortuna Sittard - FC Groningen

Afgelopen thuiswedstrijd tegen FC Groningen heeft er, ondanks diverse maatregelen, een vuurwerkincident plaatsgevonden in ons stadion. Tijdens de eerste helft van deze wedstrijd hebben Groningen-supporters vuurwerk afgestoken in het uitvak. Als gevolg hiervan is de wedstrijd tijdelijk stilgelegd door de enorme rookontwikkeling in het stadion.

De rookontwikkeling heeft niet alleen gevolgen gehad voor de wedstrijd, maar ook voor supporters op de naastgelegen thuisvakken die last ondervonden van de rook. Fortuna Sittard betreurt de situatie zeer en keurt de actie dan ook ten strengste af. Het gebruik van vuurwerk kan grote gevolgen hebben voor clubs, maar brengt vooral de brandveiligheid en de gezondheid van medesupporters in gevaar. Daarnaast staat op het afsteken van vuurwerk een stadionverbod van ten minste 18 maanden en een geldboete. 

Fortuna benadrukt dat zij trots is op haar eigen supporters, aangezien zij laten zien dat sfeeracties ook zonder vuurwerk kunnen worden georganiseerd. Daarmee bewijzen onze supporters zowel de club als medesupporters een grote dienst.