Voorbeschouwing: 'Het gaat niet makkelijk worden'

Morgen, woensdag staat de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. Bekend terrein voor Emil Hansson, die anderhalf seizoen zijn wedstrijden speelde in het shirt van de Brabanders. De ploeg van Sjors Ultee zal er alles aan doen om de belangrijke punten mee terug te nemen naar Sittard. “Het zal geen makkelijke wedstrijd worden in het Mandemakers Stadion” aldus de oud-speler.

 

De Zweedse dribbelaar heeft woensdag zijn eerste weerzien met de club waarmee hij in het seizoen 2018/2019 promoveerde naar de Eredivisie. “Ik kijk er naar uit om te spelen tegen mijn oude club, ik heb er nog veel vrienden en voelde me altijd welkom daar. Ook had ik een goede band met de trainer, Fred Grim, en waardeer ik hem enorm als persoon.” Hansson speelde uiteindelijk 51 wedstrijden voor de geel-blauwe formatie uit Waalwijk. Daarin kwam hij veertien keer tot scoren en leverde hij twaalf assists af.  

 

RKC Waalwijk krijgt met regelmatig complimenten voor het spel, maar vergeten zich vaak te belonen met punten. Hansson beseft dan ook dat het geen eenvoudige avond zal worden. “Ze hebben een leuke selectie met goede spelers. Ze bouwen van achteruit op en willen zoveel mogelijk alles voetballend oplossen, maar we zitten in een goeie flow en ik ben ervan overtuigd dat we een goed resultaat kunnen halen op woensdag.”

 

De laatste wedstrijd tussen Fortuna Sittard en RKC Waalwijk zullen nog velen herinneren. In de laatste wedstrijd van 2020 bleven de punten in Sittard, ondanks de openingstreffer van oud-Fortunees Finn Stokkers. “RKC Waalwijk domineerde in de eerste helft maar wij kwamen sterk terug in de tweede helft. Uiteindelijk maken wij de winnende in de blessuretijd. Dat was een heerlijk gevoel.”

 

Sebastian Polter, die Fortuna Sittard in die wedstrijd nog op gelijke hoogte bracht, mist de return. “Tuurlijk gaan we Sebastian missen deze wedstrijd. Hij is een fysiek sterke speler en een echt aanspeelpunt voor ons. We zullen dat moeten opvangen, maar ik ben ervan overtuigd dat we andere spelers in de selectie hebben om een goede wedstrijd op de mat te leggen.” Daarnaast zal ook Roel Janssen na zijn vijfde gele kaart het duel missen: “We gaan Roel missen, hij is in duels heel scherp.”

 

Het feit dat er twee basisspelers missen morgen doet niks af van de verwachtingen van Hansson. “Ik ben ervan overtuigd dat we drie punten kunnen halen morgen. We hebben een goede wedstrijd achter de rug tegen de koploper van de Eredivisie. Daar kunnen we op verder bouwen. We gaan er in ieder geval alles aan doen om een goed resultaat te behalen.”