Voorbeschouwing: 'Fijn om omhoog te kunnen kijken.'

Voor Fortuna Sittard wacht zondagmiddag de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Beide ploegen stonden dit seizoen in Sittard al eens tegenover elkaar. Toen ging de ploeg van trainer Sjors Ultee met 1-3 onderuit. Met Tesfeldet Tekie, die dat duel de volle negentig minuten op het veld stond. Samen met de Zweed blikken we terug op die wedstrijd en kijken we vooruit naar de wedstrijd van in het noorden.

De thuisnederlaag tegen FC Groningen eind oktober staat bij Tekie nog goed in het geheugen. “Die wedstrijd was natuurlijk nog wel vrij vroeg in het seizoen en we speelden met een aantal nieuwe spelers,” blikt de middenvelder terug. “Het was toen nog even wennen aan elkaar en we waren op dat moment nog niet echt in vorm. Ik denk dat het daarom ook nog niet liep zoals dat bijvoorbeeld nu het geval is. Bovendien speelden we tegen een sterke ploeg die niet voor niets hoog op de ranglijst staat.”

Fortuna Sittard tankte in de afgelopen periode n ieder geval voldoende zelfvertrouwen. Zaterdag werd nog met 2-0 van ADO Den Haag gewonnen, waardoor Fortuna Sittard zich in het linker rijtje vestigde. Voor Tekie is dit ook iets om zeker trots op te mogen zijn. “Het is fijn om omhoog te kunnen kijken in plaats van naar beneden. We werken allemaal al maanden hard naar ons doel toe, dan is het mooi als het beloond wordt met een mooie plek op de ranglijst.”

In Groningen kan de ploeg van Sjors Ultee een record pakken. Mocht er gewonnen worden is het de vijfde uitoverwinning op rij in de Eredivisie. Tekie weet dat ook zondag gestreden zal moeten worden voor een goed resultaat: “Het zal ongetwijfeld een lastige wedstrijd worden. Groningen heeft een sterke ploeg. Dat we de laatste vier uitwedstrijden hebben gewonnen biedt natuurlijk geen garantie dat het nu weer zo zal gaan. We moeten opnieuw alles geven om een mooi resultaat neer te kunnen zetten. Natuurlijk ging het de vorige wedstrijd tegen Groningen moeizaam maar ik denk dat het een hele andere wedstrijd zal worden als toen en als we ons aan het plan houden en hard ervoor gaan werken en gefocust blijven dan ben ik ervan overtuigd dat alles mogelijk is zondag.”

"Het is fijn om omhoog te kunnen kijken in plaats van naar beneden."