Voorbeschouwing: 'De puzzelstukjes vielen gewoon in elkaar'

Fortuna Sittard treft vrijdag Heracles Almelo voor een belangrijk thuisduel. Beide ploegen stonden in december ook al tegenover elkaar. De ploeg van Sjors Ultee trok toen aan het langste eind door met 1-2 in het Erve Asito Stadion te winnen, de eerste uitoverwinning in bijna twee jaar. Ben Rienstra, tegenwoordig speler van Fortuna Sittard, kent de Tukkers goed.

De Alkmaarder kwam deze zomer terug naar de Nederlandse velden na een buitenlands avontuur in Turkije. Fortuna Sittard kende een valste start aan het begin van het seizoen maar daar is weinig van terug te zien. “De puzzelstukjes vielen op een gegeven moment gewoon in elkaar,”  aldus Rienstra. “We hebben een goed plan en na de eerste overwinning kwam er gelijk meer vertrouwen in de ploeg.”

Heracles Almelo is de eerste wedstrijd op het programma sinds het sluiten van de transfermarkt. Fortuna Sittard is actief geweest en heeft een vijftal spelers toegevoegd aan de selectie. “De enige die nu al veel minuten heeft gemaakt is Mickaël Tirpan, die doet het echt goed. De rest van de spelers zijn iets later in de transferperiode aangesloten, dus hebben ook nog niet veel minuten gemaakt. Wel zie je op de trainingen dat het goede spelers zijn en meerwaarde hebben voor het team.”

Rienstra over zijn tijd in Almelo: “Het was een geweldige tijd. Ik heb er vier jaar gespeeld waarin ik rond de 120 wedstrijden speelde. Bovendien heb ik er mooie momenten meegemaakt. Zo haalde ik met Heracles Almelo de bekerfinale en de play-offs voor Europees voetbal. We speelden goed voetbal en ik werkte fijn samen met Peter Bosz. Bij Heracles Almelo speelde ik ook voor het eerst betaald voetbal.”

Ook buiten het veld koestert Rienstra zijn tijd in Almelo. “Ik heb in die periode ook mijn vrouw ontmoet, ben getrouwd in Almelo en we hebben nog altijd een huis waar we later willen gaan wonen.” Op 22-jarige leeftijd vertrok Rienstra naar PEC Zwolle. “Ik had de mogelijkheid om een contractverlening te tekenen, maar had op dat moment behoefte aan iets anders. Ik speelde bij Heracles meer in een multifunctionele rol. Ik kreeg bij PEC Zwolle de kans om te laten zien dat ik het beste tot mijn recht kom op het middenveld.”

Rienstra volgt Heracles Almelo nog intensief. “Mijn schoonfamilie zijn allemaal Heraclieden, behalve vrijdag natuurlijk. Heracles heeft het aan het begin van de competitie ook moeilijk gehad. Maar de laatste tijd is hier wel verandering in gekomen, voor de winter behaalde ze twee uitoverwinningen en vorige week hebben ze ook gewonnen. We staan op gelijke hoogte in de ranglijst dus het zal een interessant potje voetbal worden. We hebben een goede kans om een resultaat te halen thuis tegen Heracles Almelo.” Een voorspelling? “2-0.”