Voorbeschouwing: 'Ajax spaart niet voor niets acht spelers'

Het zijn drukke weken. Na een midweekse bekerwedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen staat het volgende duel alweer voor de deur. En niet de minste: Ajax komt op bezoek in Sittard. Fortuna Sittard wil tegen de traditionele topploeg de goede resultaten in de Eredivisie een vervolg geven. Samen met doelman Yanick van Osch werd vooruitgeblikt op het treffen met de Amsterdammers. “Ajax spaart niet voor niets acht spelers tegen AZ.”

Wie aan het begin van het seizoen had gezegd dat Yanick van Osch onder de lat zou staan in de komende wedstrijd, was waarschijnlijk met verbazing aangekeken. Toch staat de 23-jarige sluitpost uit Den Bosch onder de lat. “Ik ben met een bepaald doel naar Fortuna gekomen en dat was om wedstrijden te gaan spelen in de Eredivisie. Daarnaast wilde ik het team en de club helpen hun ambities te realiseren. In het begin was dat lastig omdat ik niet speelde. Op het moment dat ik mijn kans kreeg voelde ik dat ik er klaar voor was.” 

Als jeugdspeler van PSV stond Van Osch meermaals tegenover de leeftijdsgenoten van Ajax. “Dat waren de mooiste wedstrijden om te spelen. Dat waren de momenten waarop je je kon meten met de besten uit dezelfde leeftijdscategorie. Er kwam ook meer publiek op af, dan kreeg je toch nog een extra boost om een goed resultaat neer te zetten.” 

Fortuna Sittard speelde donderdag nog 120 minuten tegen N.E.C. Nijmegen. “Maar daardoor laten wij ons niet van de wijs brengen. We doen er alles aan om ook tegen Ajax fris voor de dag te komen. Je speelt tegen een goede tegenstander, een grote naam. Je merkt toch dat dat iets extra’s los maakt binnen de ploeg. We willen ons graag meten met Ajax en willen ook deze wedstrijd met een goed resultaat van het veld stappen.” 

Wat verwacht Van Osch van het duel tegen de huidige koploper? “Ajax zal veel balbezit hebben. Dat is waar zij goed in zijn. Aan ons om dat goed op te vangen door goed te staan. Dat is ons de laatste weken aardig gelukt. Het is duidelijk dat ook Ajax de wedstrijd serieus neemt, zij sparen niet voor niets acht spelers in de bekerwedstrijd tegen AZ. We zullen ze zondag sowieso niks cadeau doen.”