Voorbereiding: Oefenprogramma nagenoeg rond

Fortuna Sittard begint vanaf donderdag 1 juli aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De selectie keert terug in Sittard om zich te onderwerpen aan diverse medische testen, alvorens ze het trainingsveld betreden. De eerste veldtraining staat gepland voor zaterdag 3 juli. 

Het belooft een pittige voorbereiding te worden voor de ploeg van hoofdtrainer Sjors Ultee. Inmiddels zijn er drie oefenwedstrijden bevestigd en op korte termijn zullen hier extra duels aan worden toegevoegd. Daarnaast staat er eind juli een trainingskamp in Zeeland op het programma voor de ploeg.

Door het onderhoud aan het veld in het Fortuna Sittard Stadion is Fortuna Sittard genoodzaakt buitenshuis de oefenwedstrijden af te werken. Conform de geldende protocollen is het (nog) niet mogelijk om wedstrijden te bezoeken. De trainingen en oefenwedstrijden zullen daardoor tot nader order besloten blijven.

UPDATE (9 juli):

Fortuna Sittard heeft het oefenprogramma ter voorbereiding op het seizoen 2021/2022 nagenoeg rond. De eerste oefenwedstrijd tegen provinciegenoot MVV Maastricht moest helaas worden afgelast. Enkele dagen later start de oefencampagne dan alsnog, in België, met een oefenwedstrijd tegen OH Leuven. In verband met de geldende maatregelen en protocollen zal de wedstrijd tegen de zuiderburen achter gesloten deuren worden afgewerkt. De club hoopt op korte termijn de laatste sparringpartners aan te kondigen.

Update (29 juli):

Fortuna Sittard heeft het oefenprogramma nagenoeg rond. Onlangs werd SV Straelen (besloten) toegevoegd aan het oefenprogramma, wat betekent dat de equipe van Sjors Ultee op vrijdag 30 juli een dubbele confrontatie op de planning heeft staan. De club verwacht op korte termijn ook de laatste tegenstander, voor op 7 augustus, bekend te maken. 

Update (4 Augustus):

Fortuna Sittard sluit de voorbereiding af in Utrecht. De Sittardenaren spelen op zaterdag 7 augustus een dubbele ontmoeting op Trainingscomplex Zoudenbalch tegen FC Utrecht. Er wordt afgetrapt om 13:00 uur en 15:00 uur. Bij het duel zijn helaas geen uitsupporters welkom. De thuisploeg uit de Domstad zal wel een livestream verzorgen, welke wij via onze kanalen zullen delen. 

Voorlopig oefenprogramma

MVV Maastricht - Fortuna Sittard

Afgelast - 10 juli 2021

OH Leuven - Fortuna Sittard

Afgelast - 14 juli 2021

Beerschot VA - Fortuna Sittard

17 juli 2021 Livestream Youtube

OFI Kreta - Fortuna Sittard

21 juli 2021 Livestream L1

Standard Luik - Fortuna Sittard

Volledig besloten - 24 juli 2021

VVCS - Fortuna Sittard

27 juli 2021

SV Straelen - Fortuna Sittard

30 juli 2021 Geen livestream

FC Dordrecht - Fortuna Sittard

30 juli 2021 Geen livestream

FC Utrecht - Fortuna Sittard

7 augustus 2021 - Livestream via FC Utrecht

PERSACCREDITATIE

Voor houders van een NSP-pas is het mogelijk om de oefenwedstrijden te bezoeken. Dit kan door je accreditatie aanvraag te versturen naar de club die in de lead is. Voor de wedstrijden tegen Beerschot VA en OFI Kreta is dat Fortuna Sittard. Stuur voor deze wedstrijden de accreditatie-aanvraag naar communicatie@fortunasittard.nl