"Het zal ongetwijfeld een lastige wedstrijd worden"

Komende zondagmiddag neemt Fortuna Sittard het in Den Haag op tegen ADO Den Haag. Eerder dit jaar won de ploeg van trainer Sjors Ultee in eigen huis met 2-0. Een van de spelers die lijkt te kunnen rekenen op speelminuten tegen de Hagenezen is Dario van den Buijs. De Belgische verdediger blikt vooruit op het uitduel met de hekkensluiter.

Van den Buijs blikt terug op de eerdere confrontatie, waarin de mandekker zelf in de slotfase als invaller binnen de lijnen kwam: “We waren dat duel de bovenliggende ploeg. Toen we eenmaal het eerste doelpunt maakte ging alles wat makkelijker. Ik denk dat we de zaken goed op orde hadden en die wedstrijd uiteindelijk eenvoudig en verdiend wonnen.”

De ontmoeting in Sittard maakte onderdeel uit van een indrukwekkende opmars van Fortuna Sittard. Van den Buijs erkent dat het de laatste weken op sportief vlak wat moeizamer verloopt. “Maar we hebben ook wel lastige tegenstanders gespeeld, zoals FC Utrecht, Feyenoord en daarvoor ook nog een keer PSV. Dan weet je dat je het lastig gaat krijgen. Maar goed, uiteraard wil je ook die wedstrijden winnend afsluiten.”

In de wedstrijd tegen ADO Den Haag moet Fortuna Sittard het in verdedigend opzicht stellen zonder de geschorste Martin Angha en Roel Janssen. “Natuurlijk gaan we Roel en Martin missen achterin, ze hebben veel kwaliteiten en we kunnen ze goed gebruiken achterin. Ik hoop uiteraard dat dit voor mij een kans is om wat meer minuten te kunnen maken en vanaf de basis te kunnen starten. Ik wacht rustig af wat de trainer van me verwacht.”

Over de wedstrijd zelf: “Het zal ongetwijfeld een lastige wedstrijd worden. Ik weet natuurlijk niet het strijdplan van ADO Den Haag, maar zij spelen momenteel voor hun laatste kansen. Het is ook fijn om weer eens voor publiek te kunnen spelen. Helaas zijn er van ons geen supporters bij, maar het is in ieder geval een begin waarop we kunnen voortborduren. We gaan er alles aan doen om het ze lastig te maken en de drie punten mee naar Sittard te nemen.”