U18 brengt bezoek aan jeugdgevangenis Het Keerpunt

Enige tijd geleden stond er voor Fortuna Sittard U18 een bijzonder bezoek op het programma. Het team van hoofdtrainer Pedro Ricksen bracht een bezoek aan jeugdgevangenis Het Keerpunt in Cadier en Keer. Een confronterende activiteit, aldus de jeugdtrainer.

“Het was een bijzondere, maar vooral erg indrukwekkende dag voor iedereen die mee was. De stille momenten tijdens de rondleiding bevestigen dit. Met dit bezoek wilden we de jeugdspelers onder meer bewust laten worden van het voorrecht waarover ze beschikken met het voetbaltalent dat ze hebben. Dat is denk ik wel gelukt. Wat ons betreft is deze activiteit ook van toegevoegde waarde in de toekomst,” blikt Ricksen terug.

Het bezoek begon voor de U18 met een rondleiding door de Justitiële Jeugdinrichting, waarbij enkele jeugdspelers de kans kregen om te ervaren hoe het is om in een afdeling te worden ingesloten. Na het nuttigen van een maaltijd werd de dag afgesloten met een voetbalwedstrijd tussen de ploeg van Ricksen en een team van Het Keerpunt: 5-5.