tribunes blijven leeg tijdens speelronde 31

Na een weekend waarin de Nederlandse stadions weer de deuren mochten openen voor supporters, was de hoop dat er vanaf speelronde 31 weer gevoetbald mocht worden met de aanwezigheid van publiek. Helaas heeft het kabinet vandaag besloten dat het vooralsnog niet haalbaar is. Hierdoor zal de thuiswedstrijd tegen FC Twente worden afgewerkt achter gesloten stadiondeuren.

De KNVB en het kabinet zullen in aanloop naar de volgende speelronde opnieuw met elkaar in gesprek gaan om de mogelijkheden te bespreken om de pilot in het restant van het seizoen alsnog een vervolg te geven. Fortuna Sittard startte donderdag onder voorbehoud met de kaartverkoop voor het duel tegen FC Twente. De reeds afgenomen tickets komen door dit besluit te vervallen. 

Fortuna Sittard betreurt het besluit: “We balen er enorm van dat we tegen FC Twente geen supporters en businesspartners meer mogen ontvangen in ons stadion. We hebben er de afgelopen dagen, ondanks de minimale zekerheid, met de organisatie enorm hard aan gewerkt om alles klaar te zetten. Dat we deze speelronde opnieuw voor lege tribunes spelen is een enorme domper.” aldus operationeel manager Björn de Klein.

Het aantal afgenomen kaarten voor de wedstrijd tegen FC Twente toont aan dat de club, ondanks alle maatregelen, enorm leeft onder de supporters. Indien tegen Vitesse wel publiek welkom is, zal het roulatiesysteem worden gecontinueerd zoals nu bij de wedstrijd tegen FC Twente het geval was.