Trainingskamp in Zeeland, oefenduel tegen Shakhtar Donetsk

Fortuna Sittard slaat deze zomer -net als vorig jaar- de tenten op in Zeeland. De selectie verlaat op 18 juli het vertrouwde Limburgse land voor zes dagen Burgh-Haamstede. Het trainingskamp wordt afgesloten met een oefenwedstrijd in Vlaardingen, op het complex van SV CWO. Op het sportpark is Shakhtar Donetsk de tegenstander.

De topclub uit Oekraïne belegt op dit moment een trainingskamp op het complex van Zuid-Hollandse tweedeklasser. Shakhtar oefent in de voorbereiding eveneens tegen Ajax en FC Utrecht. De wedstrijd tegen de equipe van hoofdtrainer Sjors Ultee zal bestaan uit twee keer negentig minuten, waarbij het de intentie is om alle spelers vlieguren te laten maken. De eerste wedstrijd begint om 16.00 uur, de tweede om 18.30. In laatstgenoemde zullen de meeste van de beoogde basisspelers in actie komen. 

Tickets voor de wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk zijn enkel online verkrijgbaar en kosten €11,00 per ticket. De opbrengsten dragen er aan bij dat de Oekraïnse vluchtelingen de wedstrijd kosteloos kunnen bezoeken.