Trainingskamp afgesloten met nederlaag tegen Antalyaspor

Fortuna Sittard is er niet in geslaagd ook zijn tweede wedstrijd tijdens het trainingskamp winnend af te sluiten. Twee dagen na de knappe overwinning op Başakşehir stond de wedstrijd tegen het plaatselijke Antalyaspor op het programma. De Turken sloegen voor rust twee keer toe, wat voldoende bleek voor de overwinning.

In de eerste helft waren de kansen spaarzaam. Het eerste noemenswaardige moment kwam na tien minuten voetballen, toen Rasmus Karjalainen zijn inzet via een Turks been op het dak van het doel zag landen. Vanaf dat moment nam Antalyaspor het initiatief over en beloonde zichzelf na ruim een half uur spelen. Binnen twee minuten sloeg de thuisploeg via Diego Angelo en Gustavo Blanco twee maal toe.

Het spelbeeld veranderde na een klein uur voetballen. Fortuna Sittard voerde zeven wissels door en kreeg daarmee meer grip op de wedstrijd. Het resulteerde uiteindelijk in de aansluitingstreffer. Na 72 minuten voetballen liep Jacky Donkor bij de tweede paal tegen een voorzet van Vitalie Damashkan aan en bracht daarmee de spanning terug in de wedstrijd.

In het restant van de wedstrijd ging Fortuna Sittard nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Pogingen van Bo Breukers, Amadou Ciss en Damashkan troffen geen doel. Antalyaspor zette daar twee gevaarlijke kopballen tegenover, maar bracht het scorebord eveneens niet meer in verroering. Met de wedstrijd tegen Antalyaspor werd een intensieve trainingsweek afgesloten.