Trainingen blijven vooralsnog besloten

Fortuna Sittard begint morgen definitief aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De ploeg keerde donderdag terug in Sittard om zich te onderwerpen aan verschillende medische testen. De eerste veldtraining zal worden afgewerkt op de trainingsvelden in Buchten, de nieuwe uitvalbasis van de equipe. We hadden gehoopt de terugkeer van de ploeg op te luisteren met een hereniging met de supporters. Helaas behoort dit momenteel nog niet tot de mogelijkheden.

In de afgelopen periode is door de club gekeken naar mogelijkheden om alsnog supporters te ontvangen bij de eerste trainingssessie. Helaas zijn hierin te weinig mogelijkheden, zo is gebleken. Door werkzaamheden aan het veld in het stadion is het niet mogelijk uit te wijken naar het Fortuna Sittard Stadion. De huidige protocollen bieden eveneens te weinig ruimte om een bezoek aan Buchten mogelijk te maken, waardoor het bijwonen van trainingen vooralsnog niet mogelijk zal zijn.

De mogelijkheid om de eerste training live te streamen behoort eveneens niet tot de mogelijkheden. Op dit moment zijn er nog niet voldoende voorzieningen in Buchten om een stabiele verbinding te realiseren. Via de officiële clubkanalen zal de club middels foto’s en video’s proberen de achterban alsnog te betrekken bij de eerste veldtraining.

Fortuna Sittard blijft de komende weken de ontwikkelingen in de gaten houden in de hoop dat er mogelijke versoepelingen volgen die het toelaten om supporters te mogen ontvangen op de trainingsaccommodatie. Zodra hier meer over bekend is, zullen wij dit uiteraard via onze kanalen delen. Samen nao veure!