toegangsregeling met huidige coronamaatregelen

Het lange wachten is bijna voorbij. Fortuna Sittard begint op 12 september aan een nieuw seizoen in de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen FC Twente. Een week later volgt de eerste thuiswedstrijd, wanneer sc Heerenveen op bezoek komt. De wedstrijd tegen de Friezen staat op het programma voor zaterdag 19 september om 21:00 uur en is daarmee de eerste competitiewedstrijd in het Fortuna Sittard Stadion waarbij de coronamaatregelen van kracht zullen zijn. 

Na de succesvolle testcase tegen VVV-Venlo en diverse positieve gesprekken met de veiligheidsregio is de  capaciteit bepaald op circa 3.000 supporters (incl. business partners). Deze capaciteit is gebaseerd op het hanteren van de 1.5 meter maatregelen van kruin tot kruin, oftewel drie lege stoelen. Ondanks de versoepeling t.o.v. de eerder gehanteerde vijf stoelen bij de wedstrijd tegen VVV-Venlo kunnen we helaas niet alle reguliere seizoenkaarthouders ontvangen per wedstrijd. Om hiervoor passende maatregelen te treffen is in samenwerking met Fortuna SC onderstaand ticketbeleid opgesteld dat onder diverse supportersgroepen is getoetst.

bestelproces seizoenkaarthouders

Voor het bijwonen van een wedstrijd dient de seizoenkaarthouder zich bij elke thuiswedstrijd opnieuw in te schrijven middels het ticketing systeem. Dit kan op dezelfde manier als het normale ticketing bestelproces, echter is nu de plattegrond ingedeeld op 1.5 meter afstand. 

Op basis van de huidige aantallen, zal er voor seizoenkaarthouders een roulatiesysteem worden gehanteerd waarbij onze supporters 4 op de 5, ofwel 80% van de wedstrijden aanwezig kunnen zijn in het stadion. De volgorde waarop de supporters zich kunnen inschrijven is bepaald naar aanleiding van de aankoopdatum van de seizoenkaart.  Onderstaand inschrijfschema geeft een indicatie wanneer welke supporters zich als eerste mogen inschrijven met de huidige coronamaatregelen in acht genomen. De nummers zijn niet gecommuniceerd want alle supporters die het recht hebben om zich als eerste voor een wedstrijd in te schrijven zullen hier iedere wedstrijd persoonlijk van op de hoogte worden gebracht middels een email.  Deze email zal uiterlijk één dag voor het eerste inschrijfmoment worden verstuurd. Hiermee kunnen wij de ontwikkelingen rondom de maatregelen voor het Coronavirus nauwlettend blijven volgen.

LET OP: De tickets zijn persoonsgebonden en hierdoor niet overdraagbaar. Mocht jij zelf dus niet kunnen, reserveer dan geen tickets zodat de capaciteit maximaal benut kan worden.

inschrijfmomenten

 • Inschrijfmoment 1: Seizoenkaarthouders 1 t/m 2.400 (vr 11 sep 12:00 uur t/m ma 14 sep 23:59 uur);
 • Inschrijfmoment 2: Alle overgebleven tickets, open voor alle seizoenkaarthouders (wo 16 sep 09:00 – 23:59 uur);
 • Tijdstip wedstrijd: 19-09-2020 | 21:00 uur.
 • Inschrijfmoment 1: Seizoenkaarthouders 2.401 t/m 3.000 & 1 t/m 1.800 (vr 18 sep 12:00 uur t/m ma 21 sep 23:59 uur);
 • Inschrijfmoment 2: Alle overgebleven tickets, open voor alle seizoenkaarthouders (wo 23 sep 09:00 – 23:59 uur);
 • Tijdstip wedstrijd: 26-09-2020 | 18:45 uur.
 • Inschrijfmoment 1: Seizoenkaarthouders 1.801 t/m 3.000 & 1 t/m 1.200 (vr 16 okt 12:00 uur t/m ma 19 okt 23:59 uur);
 • Inschrijfmoment 2: Alle overgebleven tickets, open voor alle seizoenkaarthouders (wo 21 okt 09:00 – 23:59 uur);
 • Tijdstip wedstrijd: 25-10-2020 | 14:30 uur.
 • Inschrijfmoment 1: Seizoenkaarthouders 1.201 t/m 3.000 & 1 t/m 600 (vr 30 okt 12:00 uur t/m ma 2 nov 23:59 uur);
 • Inschrijfmoment 2: Alle overgebleven tickets, open voor alle seizoenkaarthouders (wo 4 nov 09:00 – 23:59 uur);
 • Tijdstip wedstrijd: 06-11-2020 | 20:00 uur.
 • Inschrijfmoment 1: Seizoenkaarthouders 601 t/m 3.000  (vr 13 nov 12:00 uur t/m ma 16 nov 23:59 uur);
 • Inschrijfmoment 2: Alle overgebleven tickets, open voor alle seizoenkaarthouders (wo 18 nov 09:00 – 23:59 uur);
 • Tijdstip wedstrijd: 22-11-2020 | 14:30 uur.

* De inschrijfmomenten voor de volgende wedstrijden zullen medio november bekend worden gemaakt.

Huishoudens

In tegenstelling tot eerdere berichtgevingen, is er vanaf de eerste thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (deels) de mogelijkheid om met huishoudens naast elkaar te zitten. Dit om de capaciteit van het stadion optimaal te benutten en de huishoudens zo goed mogelijk te faciliteren. De vakken E1, E2 & E3 en het uitvak worden daarom ingericht als tribune voor huishoudens. Alle andere vakken zullen met de 1.5 meter maatregel worden ingericht. 

Seizoenkaarthouders kunnen per wedstrijd middels een formulier aangeven als zij als huishouden bij elkaar willen zitten in deze vakken. In het formulier dient het relatienummer te worden ingevuld, waarmee de club zal controleren of het daadwerkelijk één huishouden betreft. Het is daarom op dit moment ook niet meer mogelijk om adresgegevens in het Mijn Fortuna profiel te wijzigen.

BELANGRIJK: Supporters die een formulier voor huishouden hebben ingevuld, mogen geen losse tickets op de overige tribunes meer reserveren. Bij dubbele boekingen zullen wij de bestelling van beide annuleren. Dit om ervoor te zorgen dat wij een capaciteit kunnen realiseren waarbij zo veel mogelijk supporters aanwezig zijn en er dus geen dubbele boekingen plaatsvinden.  

LET OP: Het formulier huishouden kan alleen worden ingevuld voor inschrijfmoment 1. Hierna zullen alle stoelen in deze vakken worden vrijgegeven op basis van 1.5 meter afstand voor inschrijfmoment 2.

eigen plek?

Het is door de huidige maatregelen voor Fortuna Sittard helaas niet mogelijk om alle seizoenkaarthouders op hun eigen vaste plek te plaatsen. Hierdoor kan het voorkomen dat jij als seizoenkaarthouder op een andere plek komt te zitten dan jij op voorhand hebt gekocht. Om supporters toch tegemoet te komen in de waarde van hun seizoenkaart, zal het alleen mogelijk zijn om stoelen te selecteren die ongeveer in dezelfde prijsklasse vallen als de aanschafprijs. 

Jeugd t/m 12 jaar

Voor alle seizoenkaarthouders tot en met 12 jaar geldt dat zij plaats mogen nemen naast een volwassene. De jeugd dient het ticket niet online te bestellen, maar dit formulier in te vullen. Aan de hand van de ingevulde informatie wordt het ticket ingedeeld, dus controleer dit goed.

Minder valide

Alle minder valide seizoenkaarthouders ontvangen van ons een persoonlijke email met daarin alle informatie omtrent de coronamaatregelen die voor hen van kracht zijn. 

NOG GEEN SEIZOENKAART?

Heb jij nog geen seizoenkaart aangeschaft en wil je er dit seizoen toch graag bij zijn? De verkoop loopt nog t/m maandag 14 september. De seizoenkaart is te bestellen via www.fortuna2021.nl. Hierbij is het belangrijk om te melden dat nieuwe seizoenkaarthouders ook direct meegaan in het roulatiesysteem. Het is dus niet noodzakelijk om van te voren nog een seizoenkaart te komen afhalen.

Fortuna sittard app

Door ontwikkelingen in de app zal het verkrijgen van tickets (tijdelijk) niet mogelijk zijn via onze Fortuna Sittard App. Het is dus alleen mogelijk om tickets digitaal te reserveren via het Mijn Fortuna Platform

BUSINESS TRIBUNE

Onze Business Partners zullen allemaal persoonlijk worden geïnformeerd door hun accountmanagers over de maatregelen m.b.t. het wedstrijdbezoek.

LOSSE VERKOOOP

Er zal geen losse ticketverkoop plaatsvinden zolang de coronamaatregelen van kracht zijn. Dit betekent dat het enkel voor seizoenkaarthouders mogelijk is om de wedstrijden te bezoeken.