Thibaud Verlinden verruilt Stoke City voor Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft de gelederen versterkt met Thibaud Verlinden. De 21-jarige Belg wordt per direct overgenomen van Stoke City en tekent een contract tot medio 2022. In de verbintenis van de buitenspeler is een optie opgenomen voor één extra seizoen. 

Verlinden, voormalig jeugdinternational van België, kijkt uit naar zijn periode in Sittard: “Na zes seizoenen in Engeland is het tijd voor een nieuwe uitdaging en Fortuna Sittard sluit perfect aan op mijn ambities. Het Nederlandse voetbal is een goede leerschool voor buitenspelers. De transfer naar Sittard is in mijn ogen dan ook een logische stap. Ik kijk enorm uit naar mijn tijd hier.” 

Fortuna Sittard slaat met Verlinden voor de tweede keer toe op de winterse transfermarkt. “We zijn vanzelfsprekend tevreden met de keuze van Thibaud voor Fortuna Sittard,” aldus technisch manager Sjoerd Ars. “Het is een type buitenspeler die goed past in de Nederlandse competitie. Snel, technisch vaardig en sterk in de 1-op-1. Hij heeft wat pech gehad met blessures, maar krijgt nu de kans om zich te laten zien in het geel-groen.”

Verlinden doorliep de jeugdopleidingen van Club Brugge en Standard Luik, alvorens hij op zestienjarige leeftijd naar Engeland vertrok. De aanvaller debuteerde in 2017 voor de hoofdmacht van Stoke City, dat hem vervolgens uitleende aan FC St. Pauli en Bolton Wanderers. In totaal heeft de Bruggenaar overzees 30 wedstrijden achter zijn naam staan.