Terugblik op succesvol debuutjaar supportersraad

Fortuna presenteert zichzelf als een familieclub, waarbij de benaderbaarheid van de club een belangrijke pijler is. Aan de andere kant staan de ambities van de club, waarbij de ontwikkelingen elkaar in sneltreinvaart opvolgen. Dit zorgt ervoor dat beide waarden soms lijnrecht tegenover elkaar staan. In 2022 werd daarom de supportersraad in het leven geroepen, om samen zorg te dragen voor een goede balans.

De supportersraad bestaat op dit moment uit afgevaardigden van diverse supportersgroepen en medewerkers van Fortuna. Eén keer in de twee maanden komt de groep samen om de actualiteit te bespreken en om te kijken waar kansen liggen. In het nieuwe jaar zal de supportersraad worden voortgezet, waarbij we inzetten op het uitbreiden van het aantal supporters dat aanschuift. Dit moet ervoor zorgen dat we nog beter in beeld krijgen wat er speelt en leeft onder onze achterban.  

succesvolle projecten

In de afgelopen periode zijn er diverse zaken aangehaald en besproken in de supportersraad, die vervolgens door werkgroepen zijn uitgewerkt. Een greep uit de concrete ontwikkelingen zijn hieronder terug te vinden.

Fanbeleving:
– Opkomst spelers
– Fanpleinen
– DJ’s en sfeerbevordering FRS
– Sfeeractie en vuurwerk

Facilitair:
– Beercorner FRS
– Doeken in het stadion
– Graffiti grachten;
– Signing rondom het stadion.

Amateurclubs & scholen:
– Nieuwe aanmeld- en ticketsysteem;
– Meer partners;
– Duidelijkere incentives;
– Gerichte inzet acties.

Sluit jij aan?

Ook in het nieuwe jaar is het streven om minimaal één keer in de twee maanden samen te komen in het Fortuna Sittard Stadion. Deze bijeenkomsten vinden plaats op een woensdag en starten om 17:00 uur. We zijn ons bewust van de drukke agenda’s van alle deelnemers en proberen het zodoende te beperken tot 60-90 minuten per sessie. Daar staat tegenover dat we een actieve bijdrage verwachten van de deelnemende personen.

Wil jij een bijdrage leveren? Mail dan naar communicatie@fortunasittard.nl, met vermelding van naam, vak en een motivatie. Wij zullen op basis van de aanmeldingen een selectie maken, waarbij we inzetten op een veld waarbij het supporterslandschap zo goed als mogelijk vertegenwoordigd is.