Edivisie

Afgelopen november is het derde seizoen van de eDivisie van start gegaan. De eDivisie is de officiële Nederlandse FIFA 21 competitie. In de eDivisie strijden de eSporters van de 18 Eredivsieclubs virtueel om het eDivisie kampioenschap in FIFA 21 en €100.000 prijzengeld. Daarnaast maken de eSporters dit jaar voor het eerst kans om geselecteerd te worden voor E-Oranje, het virtuele Nederlands Elftal. 

Edivisie 2020-2021

Dit jaar heeft het eDivisie  seizoen een compleet nieuwe opzet ten opzichte van voorgaande jaren.  Dit heeft onder andere te maken met de huidige Coronamaatregelen. Zo wordt er dit seizoen niet offline vanuit een studio gespeeld, maar worden de wedstrijden volledig online afgewerkt.  Er wordt gespeeld in een reguliere competitie, waarin de ploegen elkaar één keer treffen.  De nummers 5 tot en met 12 strijden in de play-offs voor een plek in de Finals. De top 4 van de competitie plaatst zich direct voor de Finals. Tijdens deze Finals wordt er niet alleen gespeeld om het kampioenschap, maar ook een plek in de voorselectie van E-Oranje staat op het spel. 

Op 30 maart is alweer het vierde seizoen van de KPN eDivisie gestart. Tijdens het begin van de competitie stonden er voor Fortuna Sittard gelijk twee sterke tegenstanders op het programma. In speelronde 1 mocht Fortuna Sittard het opnemen tegen Vitesse, de verliezend finalist van het vorige seizoen, gevolgd door een wedstrijd tegen de huidige nummer twee, PSV. Beide wedstrijden werden verloren. Na deze twee nederlagen hebben de eSporters van Sittard de draad goed opgepakt. Tot op heden zijn ze maar liefst zes speelrondes ongeslagen, met een 7-1 overwinning op FC Groningen als absolute uitschieter. Deze sterke reeks resulteert voor Fortuna Sittard in een zevende plaats op de ranglijst.  

Tijdens de wedstrijden van de eDivisie spelen beide eSporters een individuele wedstijd tegen een eSporter van een andere club.  Marc op de Playstation en Jason op de Xbox. De uitslagen van beide wedstrijden worden bij elkaar opgeteld, waaruit de einduitslag ontstaat. 

De live-wedstrijden en de samenvattingen van de volledige speelronde worden iedere dinsdag en woensdag vanaf 18.00u uitgezonden op het YouTube kanaal van de eDivisie. 

Edivisie 2019-2020

Ook vorig seizoen kwamen Marc en Jason in de eDivisie uit voor Fortuna Sittard. In de eerste seizoenshelft werd een knappe 6e plek behaald. Dit leverde deelname op aan de play-offs.  De tweede seizoenshelft werd voortijdig beëindigd in verband met Covid’19.