Over Fortuna SC

Het Fortuna Supporters Collectief werd in 2014 opgericht als een gezamenlijk platform voor de diverse supportersgroepen die de club een warm hart toedragen. Ook in de jaren van financiële kommer en sportieve kwel bleven zij onvermurwbaar achter hun ‘klupke oet Zitterd’ staan. Het collectief telt inmiddels 1600 leden en dat aantal groeit nog steeds.

Het Supportersplatform wil haar leden extra vreugde en aantoonbare meerwaarde bieden op het gebied van (wedstrijd)beleving. Daarnaast wil het platform het Fortuna Sittard familiegevoel versterken en opkomen voor de algemene belangen van de supporters van Fortuna Sittard. Ten derde heeft het supportersplatform de ambitie om Fortuna Sittard waar mogelijk positief en constructief te ondersteunen.

LEdenvoordeel

Als lid van Fortuna SC krijg je een gratis abonnement op het Fortuna SC magazine en kun je de verplichte KNVB Clubcard, ter waarde van 10 euro, kosteloos aanschaffen. Bij uitwedstrijden heb je recht op het kopen van tickets en krijg je 5 euro korting op busreizen. Daarbij hebben leden vanaf 18 jaar, na één jaar lidmaatschap officieel stemrecht. Je kunt je stem inzetten bij beslissingen die worden genomen op basis van het Gouden Aandeel. Ten slotte spelen leden gratis mee voor prijzen met de Fortuna SC voetbalpoule.

Gouden aandeel

Sinds juli 2017 zijn de fans, verenigd in de zogeheten Stichting Administratiekantoor Fortuna Sittard (STAK), in het bezit van het prioriteitsaandeel van de club. Dit aandeel wordt ook wel het Gouden Aandeel genoemd.

Het gouden aandeel houdt in dat het bestuur van Fortuna Sittard bepaalde, in de statuten omschreven, besluiten door de STAK moet laten goedkeuren. Dit gaat onder andere om besluiten om te fuseren of om de naam, clubkleuren, logo, speelstad en locatie van het stadion te wijzigen.