Supporters zamelen geld in met Tour de Handhaving

Fortuna Sittard speelt vandaag tegen Willem II de laatste wedstrijd van het huidige Eredivisieseizoen. Een voetbaljaar dat werd gekenmerkt door lege stadions en een onwaarschijnlijke comeback van de Sittardse formatie. De ploeg stond na tien wedstrijden op een teleurstellende laatste plaats, maar zorgde vanaf december voor een ommekeer. De ultieme beloning, een plek in het linkerrijtje, behoort op de laatste speeldag nog tot de mogelijkheden.

Hoe anders was de situatie in november. Fortuna Sittard behaalde slechts drie punten uit tien wedstrijden, met een laatste plaats op de ranglijst tot gevolg. Handhaven zou een hels karwei worden, zo was het oordeel van verschillende supporters. Een van deze supporters beloofde zelfs vanuit zijn huis in Utrecht naar het stadion te fietsen, mocht de club zich alsnog handhaven. Belofte maakt schuld.

De supporter in kwestie: Nort Hesse. Gelukkig kon hij al gauw op bijval rekenen van twee mede-supporters, Yelle Tieleman en Joris van Duin. De rit werd omgedoopt tot Tour de Handhaving en een datum werd geprikt. Op 19 juni zal het drietal 175 kilometer afleggen om hun belofte in te lossen. En om geld in te zamelen.

INZAMELINGSACTIE

Door de coronapandemie behoorde een wedstrijdbezoek in het afgelopen seizoen nauwelijks tot de mogelijkheden. We hopen in het nieuwe seizoen de mooie momenten weer samen te vieren, al is bij de initiatiefnemers het besef dat dit niet vanzelfsprekend is. Daarom wordt geld ingezameld om seizoenkaarten aan te schaffen voor de supporters die op dit moment daarvoor niet de financiële middelen hebben. Een geste die de club enorm waardeert en zal ondersteunen door de seizoenkaarten met korting beschikbaar te stellen. Het betreft seizoenkaarten voor de Zuid-tribune.