Supporters roepen Fernando Ricksen uit tot clubicoon

Fernando Ricksen is uitgeroepen tot clubicoon van Fortuna Sittard. Dat is de uitkomst van een verkiezing van Eredivisie, waarin supporters hun stem konden uitbrengen op hun favoriete clubicoon. Het initiatief is onderdeel van het 65-jarige bestaan van de Eredivisie.

 

Pedro Ricksen ontving in de rust van het duel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord de bijbehorende limited edition Eredivisie-bal. “Het is prachtig om te zien dat Fernando, drie jaar na zijn overlijden, nog steeds de tongen los maakt in Sittard. Hij zal altijd onlosmakelijk verbonden blijven met deze club. Dat ik deze prijs en titel namens hem in ontvangst mag nemen, maakt mij enorm trots.”

 

Fernando Ricksen debuteerde in 1993 bij Fortuna Sittard in het betaalde voetbal. Na vier seizoenen verliet de geboren Heerlenaar zijn ’thuis’ voor avonturen bij achtereenvolgens AZ, Glasgow Rangers en Zenit St. Petersburg. In 2010 keerde hij terug in Sittard om zijn carrière na drie nieuwe seizoenen in Sittardse dienst af te sluiten. Ricksen overleed op 18 september 2019 aan de gevolgen van ALS.