Stichting Sympathisanten draagt bij aan professionalisering academy

De Sympathisanten hebben de afgelopen jaren op diverse manieren financieel bijgedragen aan de verdere professionalisering van de Fortuna Sittard Academy. Zo zijn er de afgelopen jaren nieuwe busjes voor de Academy aangeschaft en zijn deze vorig jaar volledig bestickerd. Dit jaar is geïnvesteerd in “MyVideoAnalyser” waarmee data wordt verzameld, zodat er gerichter een ontwikkelingsprogramma kan worden opgesteld per individu.

De Sympathisanten zijn al vele jaren een belangrijke factor binnen de club Fortuna Sittard. Zo betalen de sympathisanten een extra bijdrage bovenop de seizoenkaartprijs, waarmee zij financiële ondersteuning bieden aan de Fortuna Sittard Academy. Dit jaar hebben de sympathisanten het geld gestoken in “MyVideoAnalyser” waarmee de club weer een stap vooruit zet in de verdere professionalisering.

Data wordt steeds belangrijker in het voetbal, aangezien het de trainers meer inzicht geeft waarin bepaalde spelers zich kunnen verbeteren om optimaal te presteren. Mede dankzij de Sympathisanten wordt dit vanaf nu al geïntroduceerd bij de jeugd van Fortuna Sittard. “Door het toevoegen van MyVideoAnalyser creëert de club betere faciliteiten waarmee wij de huidige talenten gerichter informatie verschaffen via hun persoonlijke videobeelden. De coaches kunnen op deze wijze de werkpunten sneller en duidelijker overbrengen. Wij zijn dus ontzettend blij met deze bijdrage van de Sympathisanten” Aldus Jurgen Seegers (Hoofd Opleiding Fortuna Sittard).

Ook Gard Hendriks (bestuurslid Stichting Sympathisanten) is blij met de investering. “Als Sympathisant is het prachtig om een bijdrage te kunnen leveren aan het ontwikkelen van jeugdige spelers. Wat is er mooier dan een jongen uit de eigen Academy, de levensader van de club, te zien doorbreken in het eerste elftal? Uiteindelijk is dat hetgeen waarvoor wij het doen en wij hopen dat dit systeem hierin een eerste stap in de goede richting kan zijn.”

Namens Fortuna Sittard en de Academy willen wij alle sympathisanten enorm bedanken voor de extra bijdrage en wij hopen dit in de toekomst met goede prestaties aan ze terug te kunnen betalen.

FORTUNA SITTARD

BUSINESS BROCHURE

Laat uw gegevens achter en download vrijblijvend de Fortuna Sittard Business Brochure voor seizoen 2021/22