Smeets: 'Ik krijg nog kippenvel van de promotie'

Jorrit Smeets trok maandag de deur van het Fortuna Sittard Stadion achter zich dicht. De middenvelder maakte op de laatste dag van de winterse transferperiode de overstap naar Almere City FC. De ploeg uit Flevoland gaat met de ras-Limburger binnen de gelederen op jacht naar een promotie naar de Eredivisie: “Het is een enorm ambitieuze club, die graag de stap wil maken naar de Eredivisie.”

De captain verlaat Sittard met opgeheven hoofd. “Ik heb hier een fantastische tijd gehad. De club heeft me ruim vier jaar geleden de kans gegeven om mijn voetbaldroom uit te laten komen. Ik ben Fortuna Sittard daar enorm dankbaar voor. Een periode met dieptepunten, maar nog veel meer hoogtepunten. De overwinningen op bezoek bij Roda JC en Feyenoord waren bijvoorbeeld prachtige momenten.”

Smeets groeide uit tot een publiekslieveling. “Ik heb me de laatste jaren enorm thuis gevoeld in Sittard. Een belangrijke factor hierin waren de supporters. De steun vanuit de achterban heb ik altijd gevoeld, ondanks mijn achtergrond. Ik ben hun enorm dankbaar voor deze periode. Het is dan ook balen dat we niet op een gepaste manier, in het stadion, afscheid kunnen nemen van elkaar. Daarom wil ik het, voor nu, ook via deze weg benadrukken: supporters, bedankt voor jullie onvoorwaardelijke steun.”

De carrière van de Landgraver liep parallel aan de wederopstanding van Fortuna Sittard. “Terugkijkend op mijn periode in Sittard zijn er veel mooie momenten geweest. Het mooiste moment? De promotie. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik daaraan terugdenk. Er waren zoveel mensen, die allemaal zo blij waren. De euforie. Het was een prachtige ervaring. We kwamen van ver, maar flikten het uiteindelijk tegen alle verwachtingen in. Kippenvel.”

Almere City FC is de volgende stap in de carrière van Smeets: “Als je minder aan spelen toekomt ga je op zoek naar een oplossing voor jezelf. Almere City liet al heel snel weten dat ze mij er graag bij wilden hebben. Op dat moment maak je een afweging en hak je de knoop door. Ook dat is voetbal. Het is in ieder geval een club die de ambitie heeft om door te stoten naar de Eredivisie. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”