Skybox 24 steunt Ghana project MVO Fortuna Sittard

De maatschappelijke tak van Fortuna Sittard heeft sinds enkele jaren een project in Ghana geadopteerd. Fortuna fan Frank Veugen is de drijvende kracht achter deze samenwerking. Deze week vertrekt hij weer naar Ghana, Skybox 24 zorgde ervoor dat hij bepaald niet met lege handen het Afrikaanse land hoeft te bezoeken. Veugen kreeg onder meer een grote hoeveelheid ballen en sjaals mee. Deze werden afgelopen maandag door Ron Salvino aan hem overhandigd.

Veugen kwam in 2013 voor het eerst voor zijn werk voor het Ministerie van Sociale Zaken in Ghana. Hij werd getroffen door de armoede die hij er aan trof en ondersteunt sinds die tijd als privé persoon vooral het dorp Ankwanda. ,,We proberen de kwaliteit van leven te verhogen, vooral ook voor de jeugd, die toch de toekomst van het land bepalen. We hebben geld bij elkaar gebracht om een schoolgebouw neer te zetten, nu proberen we computers voor de jeugd te verkrijgen. Een betere opleiding is de weg uit de armoede. Als voorbeeld, voor € 250,00 per jaar kan een jongere al een heel jaar naar school, het voedsel inbegrepen. Voor ons westerlingen geen bedrag waar we wakker van liggen, voor de mensen daar een som geld die men niet kan opbrengen.”

Veugen gaat deze week voor het eerst sinds de Corona crisis weer terug naar Ghana. Hij vroeg Skybox 24 of men enkele spullen kon missen, die hij mee zou kunnen nemen naar Ghana. Afgelopen maandag werd Frank Veugen door Ron Salvino verrast met een groot aantal geel/groene ballen en sjaals. Veugen kon zijn geluk niet op: ,,Een fantastisch gebaar, ik weet zeker dat de jeugd in het dorp helemaal uit zijn dak gaat als men dit ziet. Heel mooi!”