Sjors Ultee DEFINITIEF nieuwe hoofdtrainer Fortuna Sittard

Sjors Ultee is de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard. De 33-jarige oefenmeester zal in Sittard worden bijgestaan door Robby Alflen (52), die als assistent-trainer wordt toegevoegd aan de technische staf. Het Utrechtse duo tekent een contract voor anderhalf seizoen.

Ultee kijkt uit naar het hoofdtrainerschap in Sittard. “Ik ben er heel erg trots op dat de club in mij de geschikte kandidaat ziet voor deze klus. Het is een prachtige uitdaging. Ik heb veel vertrouwen in de groep die er staat en ga er alles aan doen om samen met hen en de stafleden iets moois neer te zetten,” aldus de Utrechter.

Sjoerd Ars is tevreden met de aanstelling van Ultee: “We zijn blij dat we eindelijk duidelijkheid kunnen scheppen rondom de trainerspositie. We hebben de afgelopen periode gebruikt om te kijken welke kandidaat het beste aansloot op het door ons geschetste profiel en de samenstelling van de huidige selectie. Het was een lang proces en uiteindelijk hebben we een wel overwogen keuze gemaakt. Daarbij heeft Sjors ons de afgelopen weken overtuigd van zijn kwaliteiten als hoofdtrainer en hebben we mede daardoor veel vertrouwen in hem. Onze primaire doelstelling is handhaving en we zijn er van overtuigd dat we dit samen met Sjors kunnen bewerkstelligen.”

Ultee begon op jonge leeftijd als jeugdtrainer bij FC Utrecht. Het was uitgerekend Alflen die de oefenmeester toevoegde aan de technische staf van de Utrechtse hoofdmacht. Via FC Twente en Helmond Sport, waar hij eveneens assistent werd van Alflen, streek de oefenmeester in 2019 neer in Sittard.