Seuntjens: 'We ontwikkelen ons als team heel erg goed'

Komende zondag neemt Fortuna Sittard het in de ‘Strijd om Limburg’ in Venlo op tegen VVV-Venlo. Ruim een maand geleden stapte Fortuna Sittard in een doelpuntrijke thuiswedstrijd nog als winnaar van het veld: 3-2. De doelpunten aan Sittardse zijde werden gemaakt door Zian Flemming, Ben Rienstra én Mats Seuntjens. Laatstgenoemde blikt met ons vooruit op het duel in Venlo.

Voor Seuntjens was de goal tegen VVV-Venlo zijn vierde en tevens laatste doelpunt van dit Eredivisie-seizoen. “De statistieken kunnen natuurlijk altijd beter. Maar we zijn als team van ver gekomen en uiteindelijk heb ik met mijn goals en assists toch een bijdrage kunnen leveren. Daarnaast heb ik ook een bijdrage geleverd met belangrijke momenten welke je niet terug zal vinden in de statistieken. Het hadden er wel meer kunnen zijn, maar ik ben ook niet echt een persoon die daar veel bij stilstaat.”

Dat ‘De strijd om Limburg’ in coronatijd iets anders beleefd wordt ervaart ook Seuntjens: “Als Nederlander weet je natuurlijk wel hoe dit in elkaar steekt en welke clubs tegen elkaar altijd een beladen wedstrijd kan zijn. Helaas is het door corona natuurlijk nu wat anders en krijg je dit iets minder mee. Je zou bijna tegen elke supporter willen zeggen dat wanneer ze er weer zijn in het stadion ze negentig minuten lang volle bak achter de club gaan staan, ook als we dik achterstaan, om ons weer echt te laten ervaren hoe het is om te spelen met onze supporters.”

Ondanks twee nederlagen op rij ziet Seuntjens vooruitgang in zijn ploeg terug. “We ontwikkelen ons als team hartstikke goed. We hebben een hele goede reeks gehad en nu toch van clubs die wat hoger op de ranglijst staan verloren. We hebben als team wel goed weerstand kunnen bieden en misschien klinkt het gek, maar het is ook goed om te zien dat we qua ontwikkeling toch nog niet daar zijn waar we willen zijn als ploeg. We hebben veel ambitie en daar zitten altijd verbeterpunten bij.”

Seuntjens kijkt vol goede moed uit naar het duel van zondag “Wij gaan als team gewoon ons eigen ding doen. We hebben hartstikke veel vertrouwen op dit moment. Los van de twee nederlagen moeten we ook ons spel uit die wedstrijden meenemen naar de wedstrijd tegen VVV-Venlo en ik heb er het volste vertrouwen in dat we die wedstrijd kunnen winnen.”