Semedo: 'Ik ben tevreden over mijn statistieken'

Zaterdagavond neemt Fortuna Sittard het in Alkmaar op tegen de nummer drie van de ranglijst, AZ. Het thuisduel in Sittard eindigde in een doelpuntrijk gelijkspel. Samen met Lisandro Semedo blikken we terug op die wedstrijd en kijken we vooruit naar het duel van zaterdag.

Semedo herinnert zich het duel van eind september vorig jaar nog goed. “Het was een gekke wedstrijd. Zian Flemming die in de laatste minuten nog de 3-3 maakte. We hadden het lastig die wedstrijd, maar AZ was volgens mij ook niet echt in goede doen op dat moment. Dat merkte je wel. Desondanks kon je wel zien dat het wel een van de betere ploegen in Nederland.”

Afgelopen wedstrijd, thuis tegen FC Twente, maakte Semedo twee van de drie doelpunten. “Ik ben wel tevreden over mijn statistieken, hopelijk komen er nog een paar doelpunten of assists bij. Ik grapte er laatst al eens over met Zian en Sebastian (Polter), die ook beide negen doelpunten hebben, wie de topscoorder zal gaan worden dit seizoen haha.”

Dat het uitduel tegen AZ weer een lastige wedstrijd zal gaan worden weet ook Semedo. “AZ is natuurlijk nog vol in de race voor plek twee en heeft de punten hard nodig. We zullen uiteraard onze kansen krijgen zoals we die elke wedstrijd wel krijgen dus we moeten er voor zorgen dat we die afmaken en hopelijk een mooi resultaat kunnen neerzetten.”