Ryan Johansson op huurbasis naar Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met de diensten van Ryan Johansson. De multifunctionele middenvelder komt op huurbasis over van het Spaanse Sevilla, uitkomend in de Primera División. De 20-jarige Luxemburger wordt gehuurd voor de duur van één seizoen.

Technisch manager Sjoerd Ars spreekt van een mooie kans die zich voordeed. “We hebben met Sevilla een hele goede deal kunnen sluiten, waarbij alle partijen profiteren,” aldus de voormalig voetballer. “Ryan is een getalenteerde middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij is goed geschoold in meerdere landen en bij verschillende topclubs.  Wij geven hem de kans op vlieguren en om zich door te ontwikkelen in de Eredivisie.

Johansson zette zijn eerste stappen in Luxemburg bij de jeugdopleiding van Racing FC Union. Daar werd hij vervolgens opgepikt door FC Metz uit Frankrijk. In 2017 voegde de jeugdinternational zich bij de jeugdopleiding van FC Bayern München. Sinds 2020 staat de Luxemburger, die eveneens beschikt over de Ierse en Zweedse nationaliteit, onder contract bij Sevilla. Johansson heeft nog een contract tot medio 2026 in Zuid-Spanje.