Remy Vita ontpopt zich tegen Vitesse opnieuw tot matchwinner

Zondagavond heeft Fortuna zijn zegereeks voorgezet, de uitwedstrijd tegen Vitesse werd met 1-2 gewonnen. Doelpuntenmakers aan Sittardse zijde waren Arianit Ferati en invaller Rémy Vita. Hij stond slechts enkele seconden op het veld toen hij de winnende treffer aantekende. Trainer Julio Velázquez is door deze nieuwe zege de eerste trainer ooit van Fortuna die zijn eerste drie duels wist te winnen.

Voor beide ploegen stond veel op het spel. Dat was zeker in de openingsfase zichtbaar, het spel werd gekenmerkt door veel foute passes. Voor het doel van beide keepers gebeurde weinig. Fortuna verdediger Ivo Pinto moest al na zestien minuten het veld verlaten, dit na een vervelend contactmoment met Vitesse aanvoerder Matus Bero. De Portugees probeerde nog enkele minuten verder te spelen, al snel werd duidelijk dat hij toch gewisseld moest worden, Mats Seuntjens was zijn vervanger. Dogan Erdogan ging rechts in de verdediging spelen.

De eerste échte kans voor de thuisclub betekende na ruim een half uur spelen direct een doelpunt. Een voorzet van Bero van de linkerkant kwam voor de voeten van Bartosz Bialek, van dichtbij schoot deze in: 1-0. Acht minuten later was de gelijkmaker van Fortuna echter al een feit. Na voorbereidend werk op links van George Cox en Iñigo Cordoba kwam Ferati in kansrijke positie in het strafschopgebied van Vitesse. Met een fraaie voetbeweging ontdeed de middenvelder zich van zijn directe bewaker en deponeerde hij de bal buiten bereik van doelman Kjell Scherpen in de verre hoek: 1-1.

In de tweede helft was Vitesse aanvankelijk de ploeg met de meeste dreiging. Een inzet van Nikolai Baden Fredriksen ging maar net naast, ook Bialek liet zich opnieuw zien. Snel daarna was Fortuna enkele keren gevaarlijk, via Cordoba en Umaro Embalo. Scheidsrechter Manschot was in die fase erg scheutig met gele kaarten, in nauwelijks vijftien minuten werden vijf spelers op de bon geslingerd. Vier spelers van de thuisclub kregen geel voorgeschoteld alsook Oguzhan Özyakup aan Fortuna zijde.

Tien minuten voor tijd kwamen de gasten op voorsprong. Na een voorzet van Cox probeerde Burak Yilmaz met een omhaal gevaarlijk te worden, zijn inzet werd echter een voorzet voor Vita. Deze bleef bewonderingswaardig rustig en haalde van zo’n vijf meter doeltreffend uit: 1-2. Vita was nog maar net in het veld gekomen en produceerde als invaller dus opnieuw een gouden doelpunt, net zoals tegen Excelsior. In de tweede minuut van de extra tijd kwam Fortuna nog goed weg, een kopbal van Bero ging via verdediger Roel Janssen tergend langzaam richting het doel. Via de paal kwam de bal in de handen van keeper Ivor Pandur. Waarmee de derde achtereenvolgende overwinning een feit werd en het goed gevulde uitvak kon feestvieren.

Opstelling:
Pandur, Pinto (16’ Seuntjens), Guth, Navarro, Cox, Ferati (88’ Janssen), Özyakup (88’ Cole Bassett), Dogan, Úmaro (80’ Noslin), Burak en Córdoba (80’ Vita).