PSV maatje te groot voor jeugdig Fortuna Vrouwen

Fortuna Vrouwen heeft vrijdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen PSV. Beide ploegen moesten het stellen zonder diverse internationals, wat voor een jeugdig Fortuna zorgde. De Eindhovenaren waren uiteindelijk met 4-0 te sterk op de eigen Herdgang. De productie werd verdeeld over beide helften.

In het begin van de eerste helft gingen de wedstrijd gelijk op. Zowel Fortuna als PSV creëerden meerdere kansen. In het laatste deel van het eerste bedrijf nam de thuisploeg de overhand. Er waren na een half uur spelen grote kansen voor Amalie Thestrup en Nadia Coolen. Diezelfde Thestrup opent ruim vijf minuten voor het rustsignaal de score. Thestrup komt een-op-een met Claire Dinkla, die haar eerste poging knap stopt, haar tweede poging vindt echter wel het net. Op slag van rust werd de marge verdubbeld door PSV.

Al vrij snel naar de theepauze was het opnieuw raak voor de Brabanders. Daar kon de ploeg van Roger Reijners weinig tegenover zetten. De beste kansen waren voor Amber van Heeswijk en Hildur Antonsdóttir, die het Eindhovense doel van afstand onder vuur namen. Met nog twintig minuten op de klok zet Inessa Kaagman met een afstandsschot de eindstand op het scorebord.