Programma Fandag zaterdag 30 juli

Na een afwezigheid van twee jaar keert op zaterdag 30 juli weer de traditionele, jaarlijkse Fandag van Fortuna Sittard terug. Vanwege de toenmalige coronamaatregelen kon er vorig jaar geen fandag plaatsvinden, het seizoen daarvoor werd de Fandag omgedoopt tot Route ’68. Deze alternatieve fandag gaf de achterban ondanks alle beperkingen de gelegenheid om hun geel-groene hart op te halen. . 

Dit jaar zal de Fandag weer traditiegetrouw plaatsvinden aan de voorzijde van het Fortuna Sittard Stadion, aan de Milaanstraat. Het evenement start om 11.00u en eindigt om 18.00u, waarbij er diverse activiteiten plaatsvinden in en rondom het stadion.

Programma

Vanaf 11.00u worden er op het fanplein activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud. Voor de jongste fans zijn er weer diverse speelattributen te vinden en kunnen de jongste generaties elkaar uitdagen om de hoogste score te behalen bij een van de vele spellen. Daarnaast kunnen zij het tegen elkaar opnemen middels een potje FIFA in de Esportsroom in het stadion. 

Verder zijn er voldoende cateringpunten aanwezig voor de aanschaf van een hapje en een drankje. Tevens is er een DJ aanwezig en zijn er diverse stands met informatievoorzieningen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een membership aan te schaffen en er is uiteraard voldoende merchandise aanwezig, waaronder het nieuwe tenue. 

Tussen 11.00u en 14.00u is tevens het Fortuna Museum geopend om een kijkje te nemen in de historie van de club. Het Fortuna Museum is, net zoals de Esportsroom, te vinden op de eerste verdieping van het stadion. 

Oefenwedstrijd

De fandag wordt dit jaar afgesloten met een oefenwedstrijd in het stadion. Vanaf 14.00u openen de stadionpoorten op de Noord-tribune (FRS) en de Oost-tribune (vakken C, D & E). Alle bezoekers van de fandag kunnen hier vervolgens vrij toegankelijk de oefenwedstrijd bezoeken. Om 14.45u start de oefenwedstrijd van de manschappen van hoofdtrainer Sjors Ultee. De tegenstander tijdens de Fandag wordt op een later moment bekend gemaakt. 

Na afloop van de oefenwedstrijd, omstreeks 16.30u, vindt er een spelerspresentatie plaats op het veld, waar zowel de mannen als de Fortuna vrouwen officieel worden gepresenteerd aan het publiek.