Polter: 'Het wordt tijd om een van de topclubs te verslaan'

Zondagmiddag wacht voor Fortuna Sittard de topper in eigen huis tegen de nummer twee van de ranglijst, PSV. Begin oktober stonden beide ploegen in Eindhoven al eens tegenover elkaar, toen ging de ploeg er ongelukkig met 2-0 onderuit. Sebastian Polter stond dat duel de gehele wedstrijd op het veld. Samen met onze nummer negen blikken we terug op die wedstrijd en kijken we alvast vooruit naar de kraker van zondag.

. IIn Brabant keek de ploeg al vroeg tegen een 1-0 achterstand aan.  Polter zag zijn ploeg na de openingsgoal langzaam in de wedstrijd groeien. “Om eerlijk te zijn weet ik niet meer precies hoe die goal tot stand kwam, maar ik vond dat we na de goal gewoon goed begonnen te spelen.” Fortuna Sittard herpakte zich goed en liet dat duel met vlagen goed voetbal zien. Kansen kwamen er dan ook voor de Fortunezen, maar in de afronding wilde het maar niet lukken. “Soms heb je gewoon pech. Ik denk dat we toen niet het vertrouwen van nu hebben. Het vertrouwen om overal en altijd te kunnen scoren, ongeacht tegen wie we op dat moment spelen. Dat merk je nu wel binnen het team dat dat gevoel er echt is”.

Polter, die dit Eredivisie seizoen goed is voor acht goals en drie assists, kijkt uit naar het affiche van zondag. “Ik kijk uit naar elk duel, maar het is altijd mooi om tegen ploegen te spelen die hoog op de ranglijst staan en beschikken over een goede ploeg. En er spelen daar een aantal Duitse jongens, dat is ook een leuke bijkomstigheid. Het wordt tijd dat we een van de topclubs in de competitie verslaan. We zijn een sterke ploeg en we hebben nu het vertrouwen om ook déze clubs te kunnen verslaan in ons eigen stadion.”

Dat het zondag wel een pittige klus zal gaan worden weet ook Polter. “PSV komt natuurlijk alleen om te winnen, zodat zij bovenin mee blijven draaien. Als we ons eigen spel spelen, zoals we dat de afgelopen weken hebben gedaan en onze eigen standaard aanhouden op het veld, zijn we een ploeg die moeilijk te verslaan is. Wij zijn nu ook in een andere vorm dan tijdens de vorige wedstrijd tegen PSV en wij willen hier thuis van ze winnen.”