Piet Velthuizen tekent contract tot einde van het seizoen

Fortuna Sittard en Piet Velthuizen zijn een contract overeengekomen voor het restant van het seizoen. De doelman kan per direct aansluiten door zijn transfervrije status. De voormalig international is komende zondag, als de ploeg van hoofdtrainer Sjors Ultee het opneemt tegen FC Groningen, al inzetbaar.

Daarmee keert Velthuizen terug in de Eredivisie: “Ik ben blij dat ik weer op het veld sta. De afgelopen dagen heb ik meegetraind en kennis kunnen maken met mijn nieuwe teamgenoten. Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging en ga er alles aan doen om belangrijk te zijn voor het team.”

“Door de ontwikkelingen waren we genoodzaakt snel te handelen en een keeper toe te voegen aan de selectie,” aldus technisch manager Sjoerd Ars. “Deze vacante positie is met Piet naar wens opgevuld. We halen een ervaren doelman binnen, die gepokt en gemazeld is in de Eredivisie. Hij heeft in een paar dagen aangetoond er nog steeds goed op te staan en is er op gebrand om hier een goede prestatie neer te zetten.”  

Velthuizen sloot woensdag aan op de training en maakte een positieve indruk op de staf. Het betekent een terugkeer in de Eredivisie voor de Nijmegenaar. De 34-jarige sluitpost stond liefst negen seizoenen onder de lat bij Vitesse. Daarnaast stond Velthuizen onder contract bij Hercules Alicante, Hapoel Haifa, Omonia Nicosia, AZ en Telstar.