Fortuna bedankt stichting sympathisanten voor bijdragen

Fortuna Sittard heeft in de afgelopen seizoenen meermaals dankbaar gebruik gemaakt van bijdrages van Stichting Sympathisanten. Deze hebben een enorme bijdrage geleverd in het professionaliseringsproces van de club. Dankzij de giften van de Stichting Sympathisanten kon de club onder meer investeren in vaste kantoorruimtes voor medewerkers van de academy en diverse tools ter bevordering van data-analyse. 

Algemeen directeur Ivo Pfennings geeft aan dankbaar te zijn voor de bijdrages, die de club structureel vooruit hebben geholpen. “We hebben dankzij de Stichting Sympathisanten als organisatie meerdere stappen kunnen zetten in de professionalisering van de club. We moeten als club creatief blijven om het maximale eruit te halen. Dan is een zetje in de rug, zoals een bijdrage vanuit de sympathisanten, een enorme opsteker.”

Peter Schillings namens de sympathisanten: “De stichting houdt na bijna 35 jaar op te bestaan. Een lange periode waarin door middel van materiële en immateriële bijdragen Fortuna Sittard is ondersteund. Nu is het moment aangebroken dat de laatste middelen worden overgedragen aan de club, de academy en het Fortuna Museum. We willen alle sympathisanten in de afgelopen 35 jaar bedanken voor hun inzet en toewijding.” 

De Stichting Sympathisanten is al enige tijd niet meer actief. De sympathisanten hebben zich onlangs verenigd in de Vereniging Fortuna Sympathisanten. Vanaf deze plaats spreekt Fortuna Sittard haar dank nogmaals uit voor de inzet die het bestuur van de voormalige Stichting Sympathisanten voor de Fortuna Sittard Academy, haar voormalig leden en Fortuna Sittard heeft verricht.