Fortuna Sittard wint met minimaal verschil van Antwerp

Achter gesloten deuren werkten Royal Antwerp FC en Fortuna Sittard zaterdagmiddag een oefenwedstrijd af. De Sittardse formatie zou in eerste instantie een oefenduel spelen tegen KV Mechelen. De Belgen besloten echter het duel te schrappen in verband met personele problemen, waarna de club uit Antwerpen werd toegevoegd aan het oefenprogramma. Op verzoek van de Belgische autoriteiten werd er geen ruchtbaarheid gegeven aan het treffen. Het oefenduel eindigde in 0-1, Paul Gladon was opnieuw de doelpuntenmaker. 

De openingsfase was voor de ploeg van Mark van Bommel, hoofdtrainer bij The Great Old. De Belgen raakten na twee minuten voetballen al de paal. Na slecht verdedigend werk profiteerde Antwerp echter niet. Tien minuten later werd opnieuw de paal getroffen, ditmaal via een kopbal. Daarna brak een periode aan met weinig hoogtepunten.  

Dat veranderde na 26 minuten spelen. Remy Vita stoomde op aan de linkerkant en leverde een voorzet af, die door Gladon met de knie kon worden binnengetikt. In het restant van de eerste helft veranderde het spelbeeld en werd Fortuna Sittard sterker. Mats Seuntjens en Tijjani Noslin kregen de kans om de marge uit te breiden, maar zonder succes. 

In de tweede helft gebeurde er relatief weinig. Beide doelmannen werden nauwelijks op de proef gesteld. De grootste kans van het tweede bedrijf kwam op naam Tunahan Tasci, de invaller schoot de bal voorlangs. Richie Musaba kreeg een minuut later eveneens een kans, maar raakte de bal verkeerd. Royal Antwerp zette in het laatste kwartier nog aan, maar konden niet meer gevaarlijk worden. 

Opstelling:
Pandur, Pinto (46′ Cox), Janssen, Siovas, Vita (60′ Hogervorst), Duarte (60′ Sourlis), Ferati, Baghdadi (46′ Musaba), Seuntjens (60′ Tasci), Gladon (60′ Krawczyk) en Noslin (60′ Van Beijnen).