21MAR2019  WISSEL- EN JEUGDSPELERS VERLIEZEN OEFENDUEL TEGEN ALEMANNIA AACHEN

Eerder vandaag werkte Fortuna Sittard achter gesloten deuren een oefenduel af tegen Alemannia Aachen. De bewoners van het Tivoli stadion, spelend in de Regionalliga West, wisten op Sittardse bodem met 4-0 te winnen van de mannen van René Eijer. Namens Alemannia Aachen wisten Vincent Boesen, Kai Bösing, Blendi Idrizi en Mehmut Temür het doel te vinden.

Het duel kende ondanks de uitslag ook een positieve kant. Djibril Dianessy maakte zijn eerste minuten na zo’n negen maanden van revalideren. Bijna een jaar geleden liep Dianessy een ernstige blessure op in de competitiewedstrijd tegen Almere City FC. Het half uur aan speeltijd die hij vandaag kreeg deed Dianessy duidelijk goed. Hoofd medische staf en fysiotherapeut Jeroen Dieteren begeleidde de jonge Fransman tijdens zijn revalidatie: “Het was een lange en zware weg voor Djibril en hij heeft er keihard voor gewerkt om weer te staan waar hij nu staat. Echt petje af voor zijn doorzettingsvermogen en werklust. De eerste minuten zijn gemaakt, nu weer wedstrijdritme opbouwen. Djib is back!”

Eerste helft
Voornamelijk wisselspelers, aangevuld met enkele spelers van de U19, namen het op tegen de Akense ploeg. Het eerste kwartier minuten was afwachtend van beide partijen met een licht overwicht voor de thuisploeg. Echte kansen vielen er echter niet te noteren. Tegen de verhouding in was het toch Alemannia dat in de 16e minuut de score opende. Na een snelle uitval verschalkte Vincent Boesen na een één-tweetje keeper Azbe Jug: 0-1. In 22e minuut kreeg Semedo een grote kans om de score gelijk te trekken. Hij werd vanaf de eigen helft weggestuurd en met de voorzet die volgde wist hij Finn Stokkers te bereiken. Die wist de geboden kans echter niet te verzilveren. In het restant van de eerste helft waren er nog wat kleine kansen over en weer. 

Tweede helft
Gedurende het eerste half uur van de tweede helft was het veldoverwicht voor Fortuna. Alemannia kwam er in die fase amper uit. In de 53e minuut kreeg Fortuna een dot van een kans. Lisandro Semedo zette met een afgemeten pass vanaf ‘randje zestien’ door het midden Aron Dobos vrij voor de keeper. Zijn schot ketste echter af op de benen van de Duitse goalie. In de 19e minuut kapte en draaide Stokkers zich in het strafschopgebied vrij. Het schot dat volgde kon door de Alemannia keeper ternauwernood tot hoekschop verwerkt worden. Uit de hoekschop die volgde was het Clint Essers die de bal hard op de paal kopte. Na een half uur spelen dus een aantal kansen voor Fortuna, Alemannia kon er slechts een afstandsschot tegenover stellen.

Toch waren het de Duitsers die uit één van de spaarzame uitvallen wisten te scoren. Kai Bösing zette in de 83e minuut de 0-2 op het scorebord met een bekeken schot in de lange hoek. Daarna ging het alsnog hard. In de 96e minuut draaide Blendi Idrizi zich in de vijandelijke zestien vrij. Met een schot van dichtbij liet hij keeper Özer kansloos. In  de slotseconden was het Mehmut Temür die uit een corner met een kopbal in de kruising de einduitslag op 0-4 bepaalde. Daarna blies de leidsman de wedstrijd direct af.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
FRI 07
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
SAT 15
02
Fortuna Sittard - FC Emmen
SAT 22
02
Feyenoord - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 16 20
12. FC Twente 16 19
13. FC Emmen 16 15
14. Fortuna Sittard 16 15
15. VVV-Venlo 16 15
16. PEC Zwolle 16 13
17. ADO Den Haag 16 12
18. RKC Waalwijk 16 8
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS