24DEC2017  WINTERKAMPIOEN EN PLAY OFFS NA WINST OP JONG FC UTRECHT!

Na negentien speelrondes voert Fortuna Sittard de ranglijst in de Jupiler League aan. Zaterdagavond werd met 3-1 gewonnen van Jong FC Utrecht en plaatste de ploeg zich bovendien voor de play offs in mei. Met drie doelpunten was Finn Stokkers de gevierde man aan de kant van de thuisclub.

De vreugde na afloop onder de ruim 7.000 fans was groot. Minutenlang vierden supporters en spelers feest op het veld. Op de lichtkrant werden de speeldata van de play-offs al geprojecteerd. Wie had dat durven dromen aan het begin van het seizoen? Sunday Oliseh en zijn mannen presteren echter week na week boven verwachting. Met dit prachtige resultaat als gevolg.

Comfortabele voorsprong
In de eerste helft kwam Fortuna Sittard op een geruststellende 2-0 voorsprong. Finn Stokkers was na 27 minuten goed naar de eerste paal gekomen, hij werkte een voorzet van Lisandro Semedo achter keeper Thijmen Nijhuis: 1-0. Zes minuten later verdubbelde Stokkers de voorsprong van Fortuna Sittard. Een verwoestende vrije trap van ruim 25 meter van Perr Schuurs werd door doelman Nijhuis losgelaten, opnieuw reageerde Stokkers attent: 2-0. De wedstrijd leek gespeeld, Fortuna zou volgens de supporters na rust zeker de voorsprong verder moeten kunnen uitbouwen.

Moeizame tweede helft
In de tweede 45 minuten speelde Fortuna Sittard echter met de minuut moeizamer. Veel passes kwamen niet aan, het erg moeilijk bespeelbare veld was daar overigens mede debet aan. Ook sloeg de vermoeidheid toe aan de kant van de thuisclub. Jorrit Smeets: ,,De bekerwedstrijd tegen AZ heeft gewoon ongelofelijk veel energie gekost. Dat is geen excuus, vooral een constatering. Daardoor kregen we het moeilijk.” Jong Utrecht weigerde aanvankelijk te profiteren van het mindere spel van Fortuna. Mohamed Mallahi mikte na een uur spelen in kansrijke positie over. Pas na ruim een half uur spelen in de tweede helft, moest Utrecht keeper Nijhuis opnieuw in actie komen. Een schot van Andre Vidigal werd door de goalie gestopt. Negen minuten voor het einde van de officiële speeltijd kwamen de gasten toch nog terug in de wedstrijd. Met een fraaie uithaal trof Mallahi nu wél doel: 2-1. De Fortuna fans gingen nog maar een keer achter hun ploeg staan en zagen hun team niet verder in de problemen komen. Twee minuten voor tijd maakte Finn Stokkers aan alle onzekerheid een einde. Hij werd gelanceerd door Andre Vidigal en bleef koelbloedig: 3-1. De buit was binnen, het feest kon beginnen. Sunday Oliseh was na afloop uiteraard blij met het resultaat: ,,Diverse fans hebben me al gezegd dat dit voor hun het mooiste Kerstfeest sinds vele jaren wordt. Dit is fantastisch, vooral voor de supporters, sponsoren, vrijwillgers en andere mensen die de club in de moeilijke jaren zijn blijven steunen.”

Periodetitel kan tegen Jong Ajax definitief worden veroverd
Op 12 januari speelt Fortuna Sittard de laatste wedstrijd van deze periode, Jong Ajax is dan te gast in Sittard. Plaatsing voor de play offs is al gerealiseerd, die dag kan ook de periodetitel veroverd worden. De enig overgebleven concurrent is NEC. Spelers en trainers van Fortuna Sittard mogen genieten van een korte vakantie, op maandag 2 januari wordt de training hervat.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
  • Stap 1. Maak je vriend(in) warm voor een seizoenkaart bij Fortuna Sittard. 🔥 Stap 2. Laat je vriend(in) een seizoe…
    21-May-2019
  • Maak jij al kans op vette prijzen? Voor elke supporter die jij vóór 1 juni 2019 aandraagt ontvang je een tip. D…
    21-May-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
         
         
         
         
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. sc Heerenveen 34 41
12. VVV-Venlo 34 41
13. PEC Zwolle 34 39
14. FC Emmen 34 38
15. Fortuna Sittard 34 34
16. Excelsior 34 33
17. De Graafschap 34 29
18. NAC Breda 34 23
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER VOLGEND SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X