22OCT2019  WIJZIGINGEN IN RVC FORTUNA SITTARD

De Raad van Commissarissen van Fortuna Sittard staat aan de vooravond van een transformatie. Na een bijzonder succesvolle periode doen Johnny Creemers, Wil Meijers, Marcel Tinnemans en Ron Quaedvlieg een stap terug. In de wetenschap dat de club er organisatorisch uitstekend voor staat, is voor het viertal nu het moment aangebroken om met een gerust hart af te zwaaien.

De bestuurlijke hervorming beantwoordt aan de wens van de RvC-leden in kwestie om gestaag taken af te stoten en zich weer full focus te kunnen richten op de dagelijkse activiteiten in het bedrijfsleven. Uiteraard blijven de vertrekkende RvC-leden de club op de voet volgen, zowel in het stadion als ver daarbuiten. Twee van de vier posities worden op korte termijn opnieuw ingevuld waardoor de nieuw te vormen RvC – naast de zittende leden Rick Gruijters, Eric de Jong en grootaandeelhouder Isitan Gün – uit vijf personen gaat bestaan. 

Voorzitter Isitan Gün en algemeen directeur Ivo Pfennings zijn de afzwaaiende leden ontzettend dankbaar voor hun enorme toewijding de afgelopen jaren, maar kunnen zich tegelijkertijd vinden in hun besluit. “Bij een club als Fortuna Sittard, met een voor Eredivisie-begrippen relatief kleine organisatie heeft de RvC niet louter een toezichthoudende rol. Er wordt ook in operationele zin behoorlijk wat gevraagd en voor een ondernemer of dga, mét of ván een groot bedrijf, heeft dat directe gevolgen voor de tijd die er overblijft voor het gezinsleven. Een ding is zeker: mede dankzij Johnny, Wil, Marcel en Ron is Fortuna Sittard anno 2019 weer een Eredivisie-club!”

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS