29JAN2017  VITOR SABA: WERELDREIZIGER IN SITTARD

Het is een bekend fenomeen: zodra een voetbalclub een nieuwe speler presenteert, struinen de supporters YouTube af voor een eerste kennismaking. Ongetwijfeld hebben de fans van Fortuna Sittard aanwinst Vitor Saba ook al online in actie gezien. Zijn doeltreffende vrije trap op het WK voor clubteams sprong daarbij waarschijnlijk in het oog. "Ik, een vrije trappen-specialist?", countert Saba de vraag terug. "Okay dan. Ik hou er niet zo van ergens een label op te plakken. Dus een specialist wil ik mezelf niet noemen. In elk geval train ik veel op vrije trappen en strafschoppen. Na de training, voor mezelf. Zo'n vrije trap ziet er misschien eenvoudig uit, dat is die zeker niet."

Met Vitor Saba versterkte Fortuna opnieuw gericht het elftal. "Mijn zaakwaarnemer kwam in contact met Fortuna en attendeerde me op het interessante project hier. Ik sprak vervolgens met de eigenaar en de mensen van de club. Er wordt geïnvesteerd om van Fortuna weer een succesvolle club te maken. Op dit moment heb ik een contract voor een halfjaar, plus een optie voor nog een jaar. Mijn intentie is om hier zeker 1,5 jaar te blijven. We hebben nu een vijftal maanden om als team aan elkaar te wennen en te groeien, en ons op te maken voor volgend seizoen. Dan moeten we oogsten. Van dat proces wil ik graag deel uitmaken."

Saba is een wereldreiziger. Momenteel neergestreken in Sittard, maar daar ging een lange omweg via - vanzelfsprekend - Brazilië, Italië, Griekenland, Australië en de afgelopen maanden Bahrein aan vooraf. Bij Al-Muharraq voetbalde hij slechts kort. "Over de reden waarom ik voor Bahrein koos, kan ik kort zijn: de financiën. Ik kan een heel verhaal ophouden over het niveau of de mooie competitie, ik ben gegaan vanwege het geld. Ik dacht dat er een goed leven te leiden was. Maar de club wisselde zo vaak van trainer en spelers. De trainer die mij had gehaald, moest al snel het veld ruimen. En de nieuwe coach bracht zijn eigen spelers mee, waardoor er voor mij geen plek was. Nadat Al-Muharraq mijn contract had afgekocht, ben ik verder gaan kijken. Ik ben 26, dus ik denk dat ik best op een goed niveau kan spelen."

Het werd dus Nederland. "Ik heb een paar Nederlandse vrienden en die heb ik geraadpleegd. Ze vertelden dat dit een goede competitie is. Ik weet nog niet precies wanneer ik mijn debuut kan maken. Door mijn Portugese paspoort hoef ik niet te wachten op een werkvergunning. Maar ik ben zo'n anderhalve maand inactief geweest. Ik verwacht één of twee weken nodig te hebben om helemaal fit te zijn. De wedstrijd bij FC Dordrecht komt nog te vroeg."

@FORTUNASITTARD
  • 📊 De onderlinge balans tegen SC Heerenveen: ✅ De laatste keer werd gewonnen. Zaterdag weer? #SamenNaoVeure
    21-feb-2019
  • Wij zoeken een: Fan of the Match! 🔰 Ben of ken jij iemand die het verdient om als mascotte een wedstrijd bij te wo…
    21-feb-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
ZO 03
03
AZ - Fortuna Sittard
ZO 10
03
Ajax - Fortuna Sittard
VR 15
03
Fortuna Sittard - FC Emmen
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
STAND EREDIVISIE
9. FC Groningen 22 27
10. ADO Den Haag 22 27
11. Fortuna Sittard 22 26
12. Willem II 22 25
13. PEC Zwolle 22 25
14. Excelsior 22 25
15. sc Heerenveen 22 24
16. FC Emmen 22 24
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS