10OCT2018  VERENIGING HELP FORTUNA DRAAGT SKYBOX OVER AAN FORTUNA SITTARD

Vereniging Help Fortuna haalde in januari 2003 het nieuws toen zij met de door hen gekochte staatsloten ruim een half miljoen euro in de wacht sleepte. In de loop der jaren steunde de vereniging Fortuna Sittard financieel, waarbij de focus lag op de Fortuna Sittard Academy. In ruil hiervoor kregen zij van de club destijds een skybox in bruikleen voor het ontvangen van hun donateurs, sponsoren en andere genodigden. Nu Fortuna Sittard in rustiger vaarwater is gekomen, acht Vereniging Help Fortuna de tijd rijp om aan het einde van seizoen 2018/2019 de skybox over te dragen aan Fortuna Sittard.

Commissaris Johnny Creemers laat weten dat hij Vereniging Help Fortuna enorm dankbaar is voor hun jarenlange financiële hulp: “Zelfs de mensen van Help Fortuna hadden destijds niet durven hopen op zo’n grote opbrengst uit hun staatslotenactie. Als club zijn we ze eeuwig dankbaar dat zij het gewonnen geld vervolgens aangewend hebben om ons al die jaren te steunen. Dat ze aan het einde van dit seizoen uit liefde voor de club hun skybox aan ons overdragen siert hen wederom. Zo kunnen wij als club de commerciële opbrengsten uit de skyboxen verder verhogen en helpen ze de club dus indirect weer. Als dank voor hun geste bieden wij hen voor de komende jaren een aantal sympathisantenseats aan, zodat zij hun donateurs en sponsoren kunnen blijven ontvangen en zo hun goede werk kunnen blijven voortzetten.”

In december 2002 legden een aantal fervente Fortuna-fans, die zich een half jaar eerder hadden verenigd in de actiegroep Help Fortuna, geld bij elkaar om Staatsloten te kopen. Hun doel was om hun zo geliefde club met de mogelijke opbrengsten van de loten financieel te steunen en zo bij te dragen aan het voortbestaan van betaald voetbal in Sittard-Geleen. Een deel van het zo verrassend gewonnen geld -ruim 500.000 euro- werd aangewend om het nijpende liquiditeitstekort van de club in 2003 aan te vullen. In de jaren daarna was het voornaamste doel van de vereniging om de jeugdopleiding structureel financieel te steunen. Ook in het huidige seizoen steunt Help Fortuna de Fortuna Sittard Academy. Met hun donatie van maar liefst 15.000 euro geven zij de jeugdopleiding extra financiële armslag.

Niet alleen de renteopbrengsten spekten in de loop der jaren de kas van Help Fortuna, ook de donateurs en sponsoren die zich tot op de dag vandaag blijven aansluiten droegen hieraan bij. Zo kan Vereniging Help Fortuna (www.helpfortuna.nl) haar goede werk tot in lengte van jaren blijven doen. Tot op heden doneerde de vereniging ruim 531.000 euro aan Fortuna Sittard en de Fortuna Sittard Academy.

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. FC Groningen 10 13
12. FC Twente 10 12
13. PEC Zwolle 10 10
14. FC Emmen 10 10
15. VVV-Venlo 10 9
16. ADO Den Haag 10 6
17. Fortuna Sittard 10 6
18. RKC Waalwijk 10 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS