27MAY2019  TWEE SPELERS UIT EIGEN JEUGD SLEPEN EERSTE PROFCONTRACT IN DE WACHT

De Fortuna Sittard Academy levert wederom  twee spelers af aan het eerste elftal van Fortuna Sittard. Nassim el Ablak (19) en Dimitrios Ioannidis (19) heb zich beiden in de kijker gespeeld bij het technische hart van de club met hun eerste profcontract tot gevolg. Beiden tekenden vanmiddag een contract voor 2 jaar. Voor Ioannidis komt daar nog een optie voor 2 jaar bij.

Technisch manager Sjoerd Ars: “Nassim is een technisch zeer vaardige aanvallende middenvelder met een voortreffelijke vrije trap. Ook zijn spelinzicht is van hoog niveau. Voor Iaonnidis geldt dat het een echte Duitser is. Hij gaat er altijd voor 120% voor. Een echte box-to-box speler met een gigantisch loopvermogen. Hij verzaakt nooit, daar zit echt een goeie kop op. Ze zullen allebei zeker nog stappen moeten maken, maar wij geloven absoluut in hun potentieel.” Voor Hoofd Jeugdopleiding Jurgen Seegers zijn beide heren het bewijs dat de Academy op de goede weg is. “Het is mooi om te zien dat we deze jongens na hun komst naar onze Academy nóg beter hebben kunnen maken. Zo goed zelfs dat ze nu aan kunnen sluiten bij het eerste elftal. Hun contracten zijn dus niet alleen een compliment voor henzelf, maar zeker ook voor onze trainers!”

El Ablak roemt Fortuna Sittard om de warmte die hij er ervaart. “De club heeft geïnvesteerd in mijn ontwikkeling. Niet alleen als speler, maar ook als mens. Dat is voor mij enorm belangrijk geweest en ik ben de mensen die me daarin geholpen hebben én mijn trainer daarvoor eeuwig dankbaar. Dat heb ik met hard werk proberen terug te betalen. Dat de trainers van het eerste het nu in mij zien zitten vervult me dan ook met trots én dankbaarheid.” Controlerende middenvelder Ioannidis onderschrijft de woorden van El Ablak over de warmte die hij ervoer volledig. “Maar ook mijn trainer ben ik veel dank verschuldigd. Hij was altijd heel eerlijk tegen me, daar houd ik van, en hij heeft me als speler echt beter gemaakt. Met mijn eerste profcontract als gevolg. Trots en dankbaarheid. Die gevoelens overheersen nu.”

El Ablak begon zijn voetballoopbaan in zijn geboorteplaats Harderwijk bij Zwart-Wit ’63. Daar werd hij opgepikt door SC Heerenveen. Via PEC Zwolle kwam hij terecht bij Fortuna Sittard. Vorig seizoen kwam de jonge Gelderlander meermaals uit voor Jong Fortuna Sittard en zat hij twee maal op de bank bij het eerste elftal: uit tegen Feyenoord (beker) en thuis tegen Excelsior. Ioannidis maakte zijn eerste stappen bij de amateurs van SSVg Heiligenhaus (D). Een belangrijk deel van zijn opleiding genoot hij bij Fortuna Düsseldorf en Rot-Weiss Oberhausen. De Griekse Duitser speelde net als El Ablak meerdere wedstrijden voor Jong Fortuna Sittard en nam tijdens de thuiswedstrijd tegen Excelsior plaats op de bank bij het eerste elftal.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS