01JUN2018  TOPPROFILE HELPT FORTUNA SITTARD IN ZOEKTOCHT NAAR ALGEMEEN DIRECTEUR

Met de recente promotie naar de Eredivisie kan Fortuna Sittard verder vorm gaan gegeven aan de ambitie en het beleid om blijvend op het hoogste niveau te voetballen. Daarvoor dienen alle randvoorwaarden zo goed mogelijk te zijn ingevuld. Zo is er een gedegen Raad van Commissarissen geformeerd en worden de relaties met de verschillende stakeholders (verder) versterkt. Voor het algemene management en de (kantoor)organisatie ligt er een gezonde ambitie om op organisatorisch, commercieel en financieel vlak verder te groeien en te professionaliseren. TopProfile Executive Search is daarom voor de club op zoek naar een Algemeen Directeur.

Functieomschrijving
Als algemeen directeur ben je verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling, vormgeving en uitvoering van het algemeen beleid in nauw overleg met de Raad van Commissarissen. Het voetbaltechnische aspect hoort niet bij jouw taken en verantwoordelijkheden. Als geen ander begrijp je echter wel wat nodig is om een topsportklimaat te creëren, om alles in het teken te laten staan van het resultaat op het veld en daarbij ook nog een gezonde bedrijfsvoering voor te staan. Je geeft dagelijks leiding, enthousiasmeert, stuurt bij, grijpt in waar nodig en coördineert alle lopende activiteiten en processen. Je voelt je prettig als kartrekker, als boegbeeld en verbinder, tussen professionals en ook vrijwilligers.

Omdat inkomsten cruciaal zijn voor de BVO gaat jouw aandacht voor een groot deel uit naar bestaande en nieuwe key accounts. Je houdt je in de volle breedte van commercie bezig met marketing en communicatie, relatiebeheer en acquisitie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor aansturing van medewerkers die betrokken zijn bij financiële, commerciële, facilitaire en operationele zaken waaronder ook wedstrijdorganisatie. Op financieel vlak ben je verantwoordelijk voor het binnen begroting presteren van de club in al haar geledingen, een efficiënte, correcte en effectieve uitvoering van de financiële administratie en een goed inzicht in de financiële huishouding van de club. Je legt verantwoording af aan de Raad van Commissarissen.

Functie-eisen

 • Hbo/wo werk- en denkniveau. Commerciële en/of bedrijfskundige opleidingsachtergrond;
 • Management-/bestuurlijke ervaring in (top)sport;
 • Uitstekende verkoper, netwerker, diplomatiek, betrouwbaar;
 • Ervaring in commerciële, financiële en operationele aansturing;
 • Kunnen omgaan met een omgeving waar emotie een grote rol speelt;
 • Sterk gedreven, winnaarsmentaliteit, teamspeler;
 • Ondernemend, onafhankelijk, besluitvaardig, communicatief vaardig op alle niveaus;
 • Praktisch ingesteld, meewerkend voorman: spits, middenvelder en keeper tegelijkertijd.

Arbeidsvoorwaarden
Fortuna Sittard is een compacte en informele organisatie. Het salaris is afgestemd op de taken en verantwoordelijkheden van de functie in het licht van een net gepromoveerde BVO (feitelijk een klein MKB-bedrijf) in de Eredivisie. Dit zal inhoudelijk met kandidaten worden besproken.

Interesse?
Ben jij de kandidaat die wij zoeken? Neem dan contact op met Jos Baljet van TopProfile Executive Search via 06-58747722 of j.baljet@topprofile.nl.

Fortuna Sittard heeft de werving & selectie van deze vacature exclusief uitbesteed aan Topprofile Executive Search. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt dan ook niet op prijs gesteld.

@FORTUNASITTARD
 • ‘Fortuna Sittard bijna veilig na zege op NAC Breda.’ Nog eens nagenieten? Het wedstrijdverslag is nu te lezen! 👇🏼…
  21-apr-2019
 • 📽 De man van beide treffers, Mark Diemers, nam na afloop plaats voor de camera. Bekijk het hele interview nu ➡️…
  21-apr-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
WO 15
05
Fortuna Sittard - Feyenoord
         
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. VVV-Venlo 31 37
12. ADO Den Haag 30 36
13. PEC Zwolle 31 35
14. Fortuna Sittard 31 34
15. FC Emmen 31 32
16. Excelsior 31 27
17. De Graafschap 31 26
18. NAC Breda 31 22
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS