22DEC2018  TIEN FORTUNEZEN HOUDEN FC GRONINGEN OP GELIJKSPEL

Na meer dan de helft van de wedstrijd met 10 man gestaan te hebben, bleef Fortuna Sittard vanavond op een 0-0 gelijkspel steken tegen FC Groningen.

Eerste Helft
Tijdens de eerste helft wisselden beide ploegen het speloverwicht af. Waar FC Groningen wat sterker uit de startblokken kwam, wist Fortuna voor het rustsignaal de wedstrijd meer naar zich toe te trekken. Levensgrote kansen bleven echter uit. Bij Fortuna kwamen de mogelijkheden voornamelijk via dode spelmomenten waarbij Dammers, Hutten en Stokkers dichtbij de openingstreffer waren.

De wedstrijd kabbelde zo voort tot het publiek in de 44ste minuut plotseling werd opgeschrikt door een rode kaart. Nadat de voet van Jorrit Smeets bleef haken op de benen van de wild tackelende Samir Memišević werd de VAR ingeschakeld. Scheidsrechter Allard Lindhout kwam hierna tot het uiterst discutabele besluit om Smeets van het veld te sturen, waardoor Fortuna met tien man de kleedkamers opzocht. Achteraf zou de scheidsrechter voor de camera bij FoxSports zelfs bekennen dat geel meer op zijn plaats was geweest.

Tweede helft
Desondanks was Fortuna vlak na rust dichtbij een voorsprong. Diemers kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld maar raakte het leer ongelukkig en zag zijn poging over het doel van Sergio Padt zeilen. Hierna begon Groningen met hun numerieke voordeel wat meer aan te dringen. Er werd echter slordig met de kansrijke momenten omgegaan. Goed voorbeeld: invaller Ahmed Mendes Moreira die in de 63ste minuut vanuit dreigende positie kon uithalen, maar een totale afzwaaier produceerde.

Na ruim 20 minuten in de tweede helft begon het weer te lopen bij de Fortunezen. Vanuit een vrije trap in de 68ste minuut kwam de bal bij Dammers die zijn poging jammerlijk op de lat uiteen zag spatten. Een minuut later ontplofte het stadion om de vermeende openingstreffer van Novakovich, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Ondanks de rode kaart wist Fortuna zijn overwicht tot het einde van de wedstrijd vol te houden. Als er iemand aanspraak maakte op de winst, dan waren het de Fortunezen. Maar het mocht niet zo zijn. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren en gaan met een gelijkspel de winterstop in. Groningen-trainer Buijs sprak tijdens de persconferentie over een gestolen doch welkom punt.

Na afloop overheerste toch de trots bij Wessel Dammers: ‘Vooraf wil je hier winnen, maar na de naar mijn mening onterechte rode kaart was het zorgen dat we de nul hielden. Met een aantal grote kansen maakten we zelfs nog kans op de overwinning en daar kunnen we trots op zijn. Ook René Eijer was na afloop niet te spreken over de kaart voor Smeets. "Schandalig. Je verziekt op deze wijze de wedstrijd en het zorgde er ineens voor dat we voor punt moesten strijden. Mijn complimenten naar de ploeg dat ze het volgehouden hebben, ze lieten zien écht een team te zijn."

De mannen van René Eijer gaan nu de winterstop in. De eerstvolgende wedstrijd na de winterstop wordt gespeeld op zondag 20 januari in Doetinchem tegen De Graafschap. Een week later spelen de geel-groenen in eigen huis tegen Vitesse.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
  • 🎫 Kaartverkoop PEC Zwolle - Fortuna Sittard vanaf vandaag van start. Per categorie: 💎: 25 maart vanaf 15:00 uur…
    25-mrt-2019
  • 🚫 SOLD OUT! 🔜 Alle uitkaarten voor de wedstrijd Willem II - Fortuna Sittard zijn verkocht. 😍 Dat betekent een vo…
    25-mrt-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. VVV-Venlo 26 32
12. PEC Zwolle 26 29
13. Fortuna Sittard 26 29
14. ADO Den Haag 26 28
15. Excelsior 26 26
16. De Graafschap 26 25
17. FC Emmen 26 25
18. NAC Breda 26 17
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS