07JUN2018  TECHNISCHE STAF COMPLEET NA KOMST EIJER EN AELBRECHT

Rene Eijer en Kristof Aelbrecht hebben eerder vandaag hun handtekening gezet onder een overeenkomst met Fortuna Sittard. Eijer tekende een contract voor 2 jaar als hoofdtrainer bij de Sittardenaren. Aelbrecht verbindt zich als assistent-trainer voor de duur van 4 jaar aan de club. Assistent-trainer Kevin Hofland en keeperstrainer Sieb Dijkstra verlengden hun contract met respectievelijk 4 en 2 jaar. Daarmee is de technische staf van de geel-groenen nu compleet in aanloop naar het nieuwe seizoen in de Eredivisie.

Voorzitter Isitan Gün is een tevreden man: “Met René halen we een brok aan ervaring binnen. Niet alleen als speler, maar zeker ook als trainer heeft hij op hoog niveau geacteerd. Hij is een echte verbinder die zowel zijn staf als het elftal naar een grotere hoogte tilt. Het teamproces is bij hem absoluut in goede handen. Kristof weet heel goed wat er nodig is in een wedstrijd of een training. Als geen ander kan hij wedstrijden lezen. Daarnaast is hij goed in het ontwikkelen van individuele spelers.”

Met Kevin en Sieb behouden we twee mensen die ons naar de Eredivisie geholpen hebben en die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in het betaalde voetbal. Daarvoor zijn we ze ontzettend dankbaar. Ze hebben prima werk afgeleverd en dus was het voor ons niet meer dan logisch dat we met hen verder willen.”

Voor Eijer is het een weerzien met oude bekenden. “De cirkel is nu rond. Ooit mocht ik Kevin als beginnend trainer in de A-jeugd bij Fortuna begeleiden op weg naar zijn profcarrière. Nu kruisen onze wegen zich wederom en mag ik zijn mentor zijn aan het begin van zijn trainersloopbaan. Dat ik hoofdtrainer mag worden bij een BVO is prachtig. Ik ben op veel plaatsen assistent-trainer geweest, zowel bij BVO’s als bij nationale elftallen. Ook ten tijde van Bert van Marwijk bij Fortuna trouwens. Die ervaring is heel waardevol. Maar tegelijkertijd ben ik nog steeds heel ambitieus, dus deze kans op het hoofdtrainerschap bij een Eredivisionist kon ik niet laten schieten.”

De keuze voor Fortuna Sittard is voor Aelbrecht een logische: “Deze stap past heel goed bij mijn ambities. In mijn negen jaren bij PSV heb ik bijna alle jeugdteams gehad en mocht ik twee jaar assistent zijn bij Jong PSV. In dat licht is het een logische en tegelijk mooie vervolgstap in mijn carrière om bij Fortuna aan de slag te gaan.”  Toch speelt voor Aelbrecht ook het gevoel een rol: “Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met René en Kevin, want ik mag gaan samenwerken met mensen die ik al langere tijd ken, waardeer en vertrouw. Dan weet je op voorhand al dat het een prettige samenwerking wordt.”

Hofland is blij dat hij voor langere tijd onderdeel mag zijn van de club. “Ooit kreeg ik hier als jeugdspeler de kans en nu als assistent-trainer. Daar ben ik de club eeuwig dankbaar voor. Dat wil ik terugbetalen door Fortuna structureel te houden op het niveau waar het thuishoort. Aan de hand van en samen met René kan ik me nu verder gaan ontwikkelen, om uiteindelijk als trainer op eigen benen te kunnen staan.”

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
  • De arbitrage tegen Feyenoord: 1️⃣ Manschot 🚩 Bluemink 🚩 Langkamp 4️⃣ Pérez 📺 Gözübüyük en Hoekstra #️⃣ #SamenNaoVeure #FEYFOR
    11-dec-2018
  • 🆕 | KOOP NU JOUW HALVE SEIZOENKAART! 🎁 Bestel nog vóór 18 december jouw halve seizoenkaart en kom gratis naar…
    11-dec-2018
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 16
12
Feyenoord - Fortuna Sittard
ZA 22
12
Fortuna Sittard - FC Groningen
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
8. sc Heerenveen 15 20
9. VVV-Venlo 15 20
10. Fortuna Sittard 15 16
11. Willem II 15 16
12. ADO Den Haag 15 16
13. Excelsior 15 16
14. FC Groningen 15 14
15. PEC Zwolle 15 14
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS