08JUN2018  TARKETT GROUP LEGT HYBRIDE GRASMAT AAN IN FORTUNA SITTARD STADION

Het was al te zien op de Social Media kanalen van de club: de start van de vernieuwing van de grasmat in het Fortuna Sittard Stadion. Fortuna Sittard gaat hiervoor in zee met de Tarkett Group, wereldmarktleider op het gebied van hybride grasvelden. Afgelopen maandag begonnen de voorbereidende werkzaamheden al, eerder vandaag tekenden beide partijen officieel de overeenkomst.

In de eerste fase wordt het stadion voorzien van een nieuwe natuurlijke grasmat. Tijdens de interlandbreak in oktober 2018 volgt fase 2. Om de twee centimeter wordt dan een bundel kunstgrasvezels 18 centimeter diep in het veld geïnjecteerd. Zo blijven de voordelen van natuurgras behouden, maar treedt nog maar weinig speelschade op, herstelt de grasmat sneller, verbetert de drainage en blijft het veld vlakker.

Van voorzitter Isitan Gün is bekend dat hij groot voorstander is van natuurgras. “Het huidige natuurgrasveld was hoognodig aan vervanging toe. Kunstgras is voor ons echter nooit een optie geweest, want wie goed en aantrekkelijk voetbal wil spelen speelt op natuurgras. Dat geldt zeker nu we de Eredivisie ingaan. Met de hybride oplossing die de Tarkett Group ons biedt kunnen we blijven genieten van de voordelen van natuurgras. Het veld bestaat straks voor minder dan tien procent uit kunstgrasvezels, maar die leveren ons wel vele voordelen op. Ik kan niet wachten op de geur van het natuurgras vlak voor onze eerste thuiswedstrijd komend seizoen”, zegt Gün met een grote glimlach op zijn gezicht.

Arjan Knottnerus, Business Development Director bij Tarkett Sports BV, over de keuze van Fortuna Sittard: “Van alle Limburgse clubs is er maar één die trouw blijft aan natuurgras. En dat vinden wij fantastisch. Zeker zo midden in de huidige kunstgrasdiscussie. Het toont aan de ze gras heel hoog op de agenda hebben staan. Fortuna Sittard wilde het beste. Dan kom je al snel bij ons uit, als het gaat om hybride grassystemen. De keuze van Fortuna voor een hybride veld laat zien dat het niet alleen voor Europese topclubs financieel haalbaar is om een kwalitatief perfecte grasmat te hebben.”

Tarkett Group is wereldmarktleider op het gebied van de aanleg van hybride en kunstgrasvelden. Het bedrijf levert haar hybride velden wereldwijd. Denk daarbij aan clubs als Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool, maar ook aan Paris Saint Germain, Bayern Munchen, Barcelona en Galatasaray. Tijdens het WK voetbal in Rusland wordt in drie stadions gevoetbald op een hybride grasmat van de Tarkett Group. In Nederland liggen de hybride velden van de Tarkett Group bij clubs als Ajax, FC Utrecht, FC Groningen, AZ Alkmaar en op het trainingscomplex van Feijenoord.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SUN 04
08
AZ - Fortuna Sittard
SUN 11
08
Fortuna Sittard - Heracles Almelo
SUN 18
08
Fortuna Sittard - Willem II
SAT 31
08
sc Heerenveen - Fortuna Sittard
SUN 15
09
Fortuna Sittard - FC Twente
SAT 21
09
Vitesse - Fortuna Sittard
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
STAND EREDIVISIE
7. FC Utrecht 0 0
8. Feyenoord 0 0
9. Fortuna Sittard 0 0
10. Heracles Almelo 0 0
11. PEC Zwolle 0 0
12. PSV 0 0
13. RKC Waalwijk 0 0
14. sc Heerenveen 0 0
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER VOLGEND SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X