12MAY2018  SURIPROFS TREKKEN AAN LANGSTE EIND IN WEDSTRIJD VAN DE TOEKOMST

De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en de Suriprofs is geëindigd in 2-5. Tegenover de treffers van Wessel Dammers en Andre Vidigal aan Fortuna zijde stonden de treffers van Boldewijn, Emnes, Zeldenrust en Hiwat (tweemaal) voor de Suriprofs. Sinds lange tijd werd er weer eens een wedstrijd door Fortuna verloren.

Als rechtstreekse promovendus traden de Fortunezen aan tegen de Suriprofs in Stadion Woudestein te Rotterdam. Dit initiatief vanuit de Coöperatie Eerste Divisie werd gebruikt als experimentele wedstrijd om een aantal nieuwe spelregels te testen. Ook FoxSports experimenteerde met een aantal audio- en videotechnieken zoals het nauwkeurig in beeld brengen van de trainers en de ‘refcam’, waardoor de kijker kon meegenieten van beelden vanuit het perspectief van de scheidsrechter. Tijdens de wedstrijd van de toekomst werden vijf experimentele spelregels getest De wedstrijd werd gespeeld volgens de volgende vijf regels: Intrappen/indribbelen, self-pass, shoot-outs (i.p.v. strafschoppen bij gelijkspel), zuivere speeltijd, onbeperkt doorwisselen. 

Gouden Stier-uitreiking
Voorafgaand aan de wedstrijden werden op de middenstip de Gouden Stieren uitgereikt. Namens Fortuna Sittard vielen Lisandro Semedo als Beste Speler en Perr Schuurs als Beste Talent in de prijzen. De Gouden Stieren voor de kampioen en de topscorer gingen naar Jong Ajax en Mart Lieder (FC Eindhoven). Mike Snoei (SC Telstar) legde beslag op de Gouden Stier voor Beste Trainer.

Enerverende eerste helft
Nadat het Surinaamse- en Nederlandse volkslied ten gehore waren gebracht, ging de Wedstrijd van de Toekomst van start. De Suriprofs kwamen vliegend uit de startblokken. Na balverlies van Fortuna Sittard en een vlugge combinatie kreeg Furhgill Zeldenrust de bal bij Giovanni Hiwat. Deze zette al na twee minuten de openingstreffer op zijn naam: 1-0.

Na deze overweldigende start van de Suriprofs kwam Fortuna goed terug in de wedstrijd. In de negende minuut deed Fortuna dan ook wat terug vanuit een hoekschop. Met een knappe kopbal die maar net onder de lat binnenviel trok Wessel Dammers de score weer gelijk: 1-1. Tien minuten voor het rustsignaal werd het overwicht van Fortuna benadrukt, nadat Lisandro Semedo via de rechterflank André Vidigal wegstuurde die met een geplaatst schot de 2-1 binnentikte.

Het gegeven dat in deze wedstrijd alleen de eer op het spel stond zorgde ervoor dat er meer risico in het spel gelegd werd door beide teams. Dit resulteerde in spectaculair voetbal. De trukendoos werd geregeld opengegooid en het spel golfde op en neer, waardoor de voetballiefhebber een vermakelijke wedstrijd kreeg voorgeschoteld.

Tweede helft
In de tweede helft leek Fortuna Sittard op dezelfde voet verder te gaan, maar de Suriprofs namen hier geen genoegen mee. Met Royston Drenthe als aanvoerder wist de ploeg binnen één minuut de voorsprong te heroveren. Via treffers van Marvin Emnes en Enzio Boldewijn keek Fortuna wederom tegen een achterstand aan: 2-3. Uiteindelijk wisten de Fortunezen zich ook niet meer te herstellen van deze achterstand. Vijf minuten voor het eindsignaal gaf Che Nunnely een loepzuivere pass op Hiwat, deze scoorde koelbloedig 2-4. Niet veel later zorgde Zeldenrust voor het slotakkoord. Nadat hij oog-in-oog kwam te staan met keeper Job van der Walle schoot hij de vijfde en laatste treffer langs de Fortuna-goalie.

Reacties na afloop
Na afloop gaf Kevin Hofland voor de toegestroomde pers zijn mening over de spelregels. "De self-pass beviel me wel, omdat we het spel daardoor snel konden hervatten. Ook voor de zuivere speeltijd valt wel wat te zeggen, maar de rest hoeft van mij niet zo. Vooral de camera in de kleedkamer is helemaal niks. We hebben dat al eens eerder gezien bij Sparta waar ze dan ook heel veel spijt hebben gehad. Het kleedlokaal is heilig voor mij en ik wil onze privacy niet verstoren."

André Vidigal was complimenteus in de richting van de Suriprofs: "Dit was de voorlaatste wedstrijd van het seizoen en die ging strikt genomen nergens om. We moeten dus niet te veel waarde hechten aan de uitslag. Ik moet zeggen dat de Suriprofs het erg goed deden en ik heb ze na afloop dan ook van harte gefeliciteerd."

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SUN 04
08
AZ - Fortuna Sittard
SUN 11
08
Fortuna Sittard - Heracles Almelo
SUN 18
08
Fortuna Sittard - Willem II
SAT 31
08
sc Heerenveen - Fortuna Sittard
SUN 15
09
Fortuna Sittard - FC Twente
SAT 21
09
Vitesse - Fortuna Sittard
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
STAND EREDIVISIE
8. FC Utrecht 0 0
9. Feyenoord 0 0
10. Fortuna Sittard 0 0
11. Heracles Almelo 0 0
12. PAOK Saloniki 0 0
13. PEC Zwolle 0 0
14. PSV 0 0
15. RKC Waalwijk 0 0
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER VOLGEND SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X