11AUG2019  STRIJDEND FORTUNA SITTARD DIEP IN BLESSURETIJD ALSNOG NAAR GELIJKSPEL

In de extra tijd heeft Fortuna Sittard alsnog een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Na een handsbal van Mauro Junior kende scheidsrechter Kevin Blom een strafschop toe aan Fortuna, Mark Diemers maakte van elf meter geen fout: 1-1.

De doelpuntenmaker van Fortuna Sittard erkende na afloop dat zijn ploeg matig had gespeeld: ,,We hebben geluk gehad vandaag, Heracles zou de verdiende winnaar zijn geweest. We waren niet in staat om kansen te creëren. Als je dan in de extra tijd toch nog een punt overhoudt aan de wedstrijd, kun je alleen maar tevreden zijn.”

Matige eerste helft

De echte kansen waren in de eerste helft schaars. Een schot van Mark Diemers ging over, terwijl kopballen van Alex Carbonell en Grégoire Amiot maar net over het doel zeilden. Heracles vond makkelijker de vrije man en in de tiende minuut leken de Tukkers op voorsprong te komen. Na een lange aanval bediende Cyriel Dessers de meegelopen Mauro Junior, die van dichtbij scoorde. Het uitvak juichte, maar de VAR zag een overtreding van de Belgische spits op Amiot en keurde de goal af. De 0-0 stand bleef dus op het scorebord staan. Vlak voor rust was er nog een grote kans voor Heracles. Linksback Lennart Czyborra gaf een voorzet op maat aan Mohammed Osman. Maar die kopte van dichtbij voorlangs.

Heracles op voorsprong

Na iets minder dan een uur kwam de ploeg van Overijssel alsnog op voorsprong. Een prachtige pass van Mo Osman werd door Silvester van der Water opgepikt, die omspeelde doelman Alexei Kosolev en tikte de bal beheerst binnen: 0-1. Heracles wachtte af en probeerde via de counter toe te slaan. Fortuna Sittard had het geluk aan haar zijde toen Cyriel Dessers de paal raakte, Mauro Junior verscheen even later ook nog vrij voor Koselev. De Fortuna keeper redde bekwaam. Fortuna voerde verschillende wissels door, gooide de bal vaak hoog voor het doel maar kwam niet tot uitgespeelde kansen.

Spanning in extra tijd

Fortuna bleef knokken voor een resultaat en ook in blessuretijd weigerde de ploeg te capituleren. De goed spelende Felix Passlack, die na het inbrengen van Clint Essers door was geschoven naar het middenveld, haalde van 18 meter tot twee keer toe hard uit. Zijn eerste schot spatte op de lat uiteen, twintig seconden later bracht Janis Blaswich redding. De overwinning leek binnen, maar Fortuna richtte zich nog één keer op. Junior maakte volgens Blom hands en de bal ging op de stip. Mark Diemers benutte het buitenkansje en en zo kwam Fortuna dus toch nog langszij (1-1).

Heracles trainer Frank Wormuth was na afloop duidelijk in zijn commentaar: ,,Een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter. Mauro Junior hield zijn handen tegen de borst. Maar de VAR weigerde in te grijpen.”

Fortuna Sittard coach Sjors Ultee was na de ultieme ontsnapping natuurlijk een tevreden mens: ,,We hebben voor rust vooral kunnen tegenhouden. Na de achterstand leek het alsof we er doorheen zaten. Maar in de laatste fase van de wedstrijd hebben we bewezen over veerkracht te beschikken.’

Komende zondag, 18 augustus, speelt Fortuna Sittard opnieuw thuis. Willen II is dan de tegenstander, aanvang 12.15. Via https://mijn.fortunasittard.nl/ alle informatie over de kaartverkoop.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
FRI 07
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
SAT 15
02
Fortuna Sittard - FC Emmen
SAT 22
02
Feyenoord - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 16 20
12. FC Twente 16 19
13. FC Emmen 16 15
14. Fortuna Sittard 16 15
15. VVV-Venlo 16 15
16. PEC Zwolle 16 13
17. ADO Den Haag 16 12
18. RKC Waalwijk 16 8
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS