14MAY2019  STICHTING GENETISCHE HARTSPIERZIEKTE PLN VOOR ÉÉN DAG HOOFDSPONSOR DANKZIJ DLM

Sinds maart 2019 prijkt de naam van hoofdsponsor DLM fier op de wedstrijdshirts van onze geel-groene trots. Een sponsor die al lange tijd trouw is aan onze club, ook in de mindere tijden. DLM laat zien ook haar steentje bij te dragen aan het goede doel, want tijdens Fortuna Sittard - Feyenoord stelt de Oosterhoutse leasemaatschappij op eigen initiatief belangeloos haar plek op het wedstrijdshirt en de LED-boarding ter beschikking aan Stichting Genetische Hartspierziekte PLN.

Onderzoek is ‘hart’ nodig
PLN is een hartspierziekte die wordt veroorzaakt door een mutatie in het PLN-gen (phospholamban-gen). Op dit moment zijn er zo’n 1000 dragers van PLN-genmutatie. Met 50% kans om het over te dragen op een kind neemt dat aantal wekelijks toe. Ruim de helft van de dragers wordt daadwerkelijk ziek, met verschijnselen als hartritmestoornissen en hartfalen tot gevolg. Deze progressieve ziekte kan dus de dood tot gevolg hebben. Tenzij de patiënt tijdig in aanmerking kom voor een steunhart of harttransplantatie. Voor een betere diagnose, behandeling en genezing van PLN is veel geld nodig voor onderzoek.

Over Stichting Genetische Hartspierziekte PLN
In 2013 werd de Stichting Genetische Hartspierziekte PLN opgericht. Zij stelt zich onder meer ten doel om binnen vijf jaar een behandelmethode te vinden. De Stichting is inmiddels via fondsenwerving een onderzoeksproject gestart, waar wetenschappers in Nederland, de VS, Duitsland en Griekenland samenwerken. Verder ondersteunen ze jonge onderzoekers met een financiële bijdrage in hun onderzoek. De Stichting draait geheel op vrijwilligers waardoor  iedere euro die ze ontvangt geheel ten goede komt aan onderzoek en de andere doelen.  Wilt u meer weten, ga dan naar www.hartspierziektepln.nl of stuur een mail naar info@hartspierziektepln.nl.

Doneren mag natuurlijk ook: hartspierziektepln.nl/steun-ons.

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
SUN 06
10
Fortuna Sittard - Feyenoord
SUN 20
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 6 8
12. PEC Zwolle 6 7
13. sc Heerenveen 6 6
14. ADO Den Haag 6 6
15. FC Groningen 5 4
16. Fortuna Sittard 6 3
17. FC Emmen 6 3
18. RKC Waalwijk 6 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER DIT SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X