03MEI2018  STEM OP DE BESTE SPELER VAN HET SEIZOEN 2017/2018

Op zaterdag 12 mei vindt voor de tiende maal de Jupiler League Gouden Stier uitreiking plaats. De beste speler, het beste talent, de beste trainer en de topscorer van het seizoen 2017/2018 ontvangen een Gouden Stier voorafgaand aan De Wedstrijd van de Toekomst, waarin promovendus Fortuna Sittard het opneemt tegen de Suriprofs.

Gedurende het seizoen wordt per periode een Bronzen Stier uitgereikt aan de Beste Speler, de Beste Trainer, het Beste Talent én de Topscorer. Deze spelers en trainers zijn automatisch genomineerd voor een Gouden Stier. Dit jaar is ook per periode een speler gekozen om met een zogenaamde wildcard mee te doen aan deze verkiezing. Arnaut Groeneveld kreeg de meeste stemmen, waardoor hij ook mee kan dingen naar de Gouden Stier als Beste Speler.

Alle nominaties op een rijtje:

  • Beste Speler: Sam Hendriks (Go Ahead Eagles), Lisandro Semedo (Fortuna Sittard), Mark Diemers (De Graafschap), Tarik Tissoudali (De Graafschap) en Arnaut Groeneveld (N.E.C.)
  • Beste Talent: Perr Schuurs (Fortuna Sittard), Donyell Malen (Jong PSV), Ferdi Kadioglu (N.E.C.), Nikolai Laursen (Jong PSV).
  • Beste Trainer: Mike Snoei (Telstar), Dick Lukkien (FC Emmen), Claudio Braga (Fortuna Sittard) en Sunday Oliseh (Ex-Fortuna Sittard).

Het bepalen van de winnaars
De winnaars worden gezamenlijk bepaald door de aanvoerders en trainers van alle ploegen. Voor de categorie Beste Speler kunnen ook alle fans van de Jupiler League meebepalen wie de Gouden Stier mee naar huis neemt. Zij kunnen via de website van de Jupiler League stemmen op hun favoriet. De stemrondes zijn geopend tot en met maandag 7 mei aanstaande. Kunnen wij rekenen op jouw stem voor onze kanjer Lisandro Semedo? Stemmen kan heel eenvoudig via www.jupilerleague.nl/stem-op-de-gouden-stier-2018.

Ook de topscorer krijgt een Gouden Stier. Dit jaar wordt de Gouden Stier voor topscorer uitgereikt aan Mart Lieder die zich met 30 doelpunten tot topscorer van de Jupiler League kroonde. De kampioen van de Jupiler League en de teams die de finale van de Jupiler Play-Offs winnen en daarmee promoveren naar de Eredivisie ontvangen ook een Gouden Stier.

Uitreiking rondom Wedstrijd van de Toekomst
De Gouden Stier-uitreiking De Gouden Stieren worden op 12 mei uitgereikt voorafgaand aan De Wedstrijd van de Toekomst. Promovendus Fortuna Sittard en de Suriprofs zullen de degens kruisen in deze vernieuwende wedstrijd, waarin er een aantal nieuwe spelregels worden getest. De vernieuwende spelregels waarmee beide teams zullen spelen, zijn: zuivere speeltijd, indribbel/intrap i.p.v. inworp, selfpass, onbeperkt doorwisselen, shoot-outs (bij gelijkspel). Daarnaast zal FoxSports experimenteren met vernieuwende camera- en audio-technologieën (o.a. het zenderen van de spelers, trainers en de arbitrage). De Wedstrijd van de Toekomst wordt gezien als experiment om het voetbal te innoveren. Kijk voor meer informatie en tickets op www.jupilerleague.nl.

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 22
12
Fortuna Sittard - FC Groningen
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
VR 01
03
AZ - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
8. sc Heerenveen 16 20
9. VVV-Venlo 16 20
10. Fortuna Sittard 16 19
11. ADO Den Haag 16 19
12. FC Emmen 16 17
13. Willem II 16 16
14. Excelsior 16 16
15. PEC Zwolle 16 15
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS