13JUN2019  SJORS ULTEE NIEUWE HOOFDTRAINER FORTUNA SITTARD

In de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer is Fortuna Sittard uitgekomen bij Sjors Ultee. De 32-jarige Utrechter tekent een contract voor één seizoen met de optie voor nog een extra jaar. Ultee staat in trainersland te boek als een uiterst getalenteerde vakman en geldt als lichtend voorbeeld van de nieuwe generatie trainers. Met Ultee als hoofdtrainer heeft Fortuna Sittard het technisch hart voor het seizoen 2019-2020 rond.

Voor de buitenwacht mag Ultee dan wellicht een minder bekende naam zijn, voor technisch manager Sjoerd Ars was Ultee zonder twijfel één van de belangrijkste gegadigden voor de positie. Zijn relatief jonge leeftijd deed aan die status geen afbreuk. “We kijken altijd naar kwaliteit, inhoud en of iets past in het totaalplaatje”, legt Ars uit, “en als je zijn cv erbij pakt zie je dat Sjors al heel wat jaartjes meeloopt in het betaalde voetbal. Hij kan bogen op behoorlijk wat ervaring die hij heeft opgedaan bij gerenommeerde Eredivisie-clubs. We zijn dan ook uitermate blij dat Sjors voor Fortuna Sittard heeft gekozen, want er hengelden meer eredivisionisten naar zijn handtekening.”

Volgens algemeen directeur Ivo Pfennings vormde Ultee een perfecte match met het kandidaatprofiel voor het hoofdtrainerschap bij Fortuna Sittard. “Wij zochten naar een dynamische, moderne trainer met een duidelijke voetbalvisie en gevoel voor innovatie en die hebben we gevonden. Wij zijn er bovendien zeker van dat Sjors een uitstekend team vormt met de zittende technische stafleden Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht.”

Al sinds 2009 is Ultee actief in het Nederlandse betaalde voetbal. Vanaf dat moment werkte hij zeven jaar onafgebroken bij FC Utrecht en had hij elk team wel een keer onder zijn hoede. Echter, steeds vaker werd Ultee doorgeschoven naar de proftak om de teamtrainingen van Jong FC Utrecht en het eerste elftal te verzorgen. In zijn laatste twee seizoenen in de Domstad opereerde hij als assistent-trainer van Robby Alflen en Erik ten Hag, die beiden zeer hoog opgaven over de werk- en denkwijze van Ultee. In het seizoen 2016-2017 trok hij naar FC Twente, waar hij eveneens werkzaam was als assistent en in zijn eerste jaar met de O17 meteen promoveerde naar de Eredivisie. In 2018 vertrok Ultee bij FC Twente en belandde hij bij Helmond Sport en werd hij herenigd werd met Alflen. Voor Ultee een prima optie om ervaring op te doen in de Eerste Divisie, temeer hij de functie kon combineren met het maken van wedstrijdanalyses voor AZ Alkmaar.

Ultee is verguld dat hij nu bij Fortuna Sittard zijn kans krijgt als hoofdtrainer. “Ik ben trots dat ik aan de slag kan op Eredivisie-niveau bij een traditieclub als Fortuna Sittard. Daar droom je van als trainer en dan besef je dat al die jaren hard werken het meer dan waard zijn geweest. Ik kijk ontzettend uit naar de samenwerking met Kevin en Kristof en de rest van de staf en ben ervan overtuigd dat we met Fortuna Sittard opnieuw een geweldig voetbaljaar tegemoet gaan.”

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS